Heti TOP: legjobb ingyenes videószerkesztők és legjobb Windows karbantartók

Ezen a héten egy helyre gyűjtöttük, melyek a legjobb ingyenes videoszerkesztők Windows, macOS és Linux rendszerekhez. A válogatásba olyan alkalmazások kerültek be, amelyek vérprofi eszköztárral rendelkeznek, mégis ingyen használhatók. Otthoni videóvágásra tökéletes választás bármelyik.

Emellett szintén készült válogatás a héten a legjobb Windows és macOS karbantartó programokról. Ezek között akadnak fizetős megoldások, de ugyanúgy megtalálhatók benne ingyenes alkalmazások is. Mindegyik jól jöhet, ha kicsit már lassul a rendszer, vagy kezdünk kifogyni a szabad helyből. A legtöbb programban akár egy kattintással is végezhetünk teljes rendszerkarbantartást.

Végül mutattunk egy olyan felhő megoldást, amely adott esetben akár ingyen is használható, s rábízhatjuk féltett, privát állományainkat. Nem csak az e2e titkosítás miatt praktikus, hanem azért is, mert egy esetleges ransomware támadás esetén is van esélyünk vele visszaállítani a szinkronizált fájlokból az eredetit. Így a zsarolóvírus által elkódolt fájlokért még véletlenül sem kell kifizetnünk a “váltságdíjat” (amúgy sem szokott célravezető lenni, ha így teszünk). Egy biztonságos rendszeren ismét hozzájuthatunk a még ép állományainkhoz.

Ne maradjon le erről sem!