Beépíthető időjárás előrejelzés Chrome és Firefox böngészőkhöz

Lássuk be, az időjárás fontos tényező a mindennapokban. Éppen ezért korábban már megmutattuk, melyek szerintünk a legjobb – ingyenes – időjárás előrejelző appok okostelefonra (iOS és Android egyaránt), amelyek a lehetőségekhez mérten megbízható előrejelzést adnak. Ezúttal azoknak mutatunk megoldást, akik nem annyira okostelefonon, inkább böngészés közben, egy kattintással szeretnék elérni az aktuális időjárási adatokat. Íme a beépíthető időjárás előrejelzés Chrome-hoz és Firefox-hoz egyaránt.

Weather: beépíthető időjárás előrejelzés Chrome-hoz, Firefox-hoz

Weather nevű kis kiegészítő részben ingyen használható. Az alap verziót pár kattintással telepíthetjük a böngészőbe, s ettől kezdve egyetlen mozdulat csupán, hogy lássuk az aktuális és várható időjárási adatokat egy felugró panelen. Sőt, az aktuális hőmérsékletet közvetlenül a gomb helyén láthatjuk. Erre kattintva válik láthatóvá az óránkénti és a heti előrejelzés.

Ha a cellák fölé visszük az egérkurzort, részletesebb információkkal szolgál számunkra a program az adott óra, vagy éppen kiválasztott nap jellemzőiről.

Ha valaki ennyivel nem elégszik meg, 10 dolláros áron megvásárolhatja a Pro verzió extra funkciót, így például míg az ingyenes változatban csak egy, addig a Pro verzióban akár több hely időjárási adatait is megjeleníthetjük. Emellett riasztásokat kapunk a várható esőről, viharról, havazásról stb. Illetve további extra, hogy hozzáférhetünk a kiegészítő Options menüpontjához is, hogy kicsit testreszabjuk benne a dolgokat.

Mindent egybevetve a Weather nem egy túlbonyolított időjárás-előrejelző plug-in, de arra, hogy bármikor, egy kattintással tájékozódjunk a várható időjárásról böngészés közben, az ingyenes változata is tökéletesen megteszi. Az előrejelzéseket a Dark Sky adatai alaján szolgáltatja, ami a hazai időjárás tekintetében nem mindig talál telibe, de azért lehet rá alapozni.

S mielőtt még elfelejtenénk: a Weather kiegészítő nem csak Chrome-hoz létezik, hanem beüzemelhetjük Firefox és Opera alatt is.

Ne maradjon le erről sem!