A legjobb ingyenes online színpaletta generáló megoldások

Nemrég mutattunk néhány ingyenes online megoldást, amelyekkel fotók színvilága alapján generáltathatók színpaletták. Ez kifejezetten praktikus megoldás, ha valamilyen fénykép látványvilágához szeretnénk alakítani egy weboldal, alkalmazás felületét. Ma viszont olyan – szintén online és ingyenes – eszközöket mutatunk, amelyek nem egy fotó alapján válogatják össze a színeket, hanem különféle szempontok alapján ajánlanak egymáshoz illő árnyalatokat. Íme a – szerintünk – legjobb, ingyenes online színpaletta generáló megoldások, amelyeket gyakorlatilag bármilyen rendszeren használatunk, a böngészőben.

A legjobb ingyenes online színpaletta generáló megoldások

A kínálat néhány darabja amúgy szerepelt már nálunk. A Paletton például az egyik kedvencünk, mivel rengeteg szempont alapján lehet rendszerezni benne a színeket. Részletes tesztet itt írtunk róla. Egy alapszín megadása után számos nézet közül választhatunk (monochromatic, triad, tetrad stb.), és játszadozhatunk a kontraszttal és félnyerővel is. De kérhetünk teljesen véletlenszerűen kiválasztott, az általunk megadott kritériumoknak megfelelő palettákat is a programtól. Ha végeztünk, seregnyi formátumban menthetjük le a palettát (HTML, CSS, LESS, SASS, XML, PNG, ACO (PS), GPL (GIMP), Sketch stb.).

De van olyan megoldás is, amelyik a mesterséges intelligencia segítségével javasol számunkra összeillő színárnyalatokat. Ilyen például a Colors.eva.design, amelynek használata nagyon egyszerű, a végeredményt pedig többféle (JPG, Json stb.) formátumban is letölthetjük, természetesen a megfelelő színkódokkal együtt.

Fentebb szóba került már a véletlenszerű színek generálása, nos, a Coolors igazi nagymester ezen a téren. Villámgyorsan kreál nekünk különféle színsémákat. Egyébként ugyanitt van lehetőség fotó alapján generáltatni is színösszeállításokat. További extra, hogy változtathatjuk a kész paletta szaturációját, színhőmérsékletét is. Ha végeztünk, a teljes anyagot exportálhatjuk PDF, PNG, SCSS, SVG formátumokba.

Természetesen a fentieken túl még rengeteg alternatív megoldás van az interneten. Gyakorlatilag Dunát lehet rekeszteni az online paletta-tervezőkkel. De nekünk ezek váltak be eddig a leginkább, ha a játszani kellett kicsit a színekkel egy-egy projekt miatt. Érdemes őket kipróbálni.

Ne maradjon le erről sem!