Videók tömörítése online, ingyen

Ha valaki folyamatosan olvas minket, tudja, hogy Pro rovatunkban már számtalan remek videokonvertáló alkalmazás fellelhető. De a helyzet az, hogy a téma kimeríthetetlennek tűnik. Ma például két olyan ingyenes szolgáltatást ajánlunk, amelyekkel a videók tömörítése online megoldható.

Videók tömörítése online, ingyen

Két választottunk közös jellemzője, hogy gyakorlatilag bármilyen rendszeren használhatók, telepítés nélkül. A titok nyitja, hogy mindkettő online szolgáltatás, vagyis csak megnyitjuk bármelyiket a böngészőben, s azonnal használható. 

Első ajánlatunk a Wondershare Online Uniconverter szolgáltatás Video Compressor felülete (a Wondershare meglehetősen otthon van a témában, korábban bemutattuk már videokonvertáló programjukat is), amely faék egyszerűséggel használható: feltöltjük tömörítendő/konvertálandó videónkat (100 MB a limit), kiválasztjuk a kívánt célformátumot (mp4, mkv, avi, mov stb.), a felbontást (ez maradhat az eredeti is), illetve a lényeget, hogy pontosan hány százalékkal szeretnénk kisebb fájlméretet, mint a jelenlegi. Ezután egy kattintás a Compress gombra, s már készül is a tömörített videó.

Ha regisztrálunk, kérhetünk értesítést is az anyag elkészültéről. Ha megvan, letölthetjük a számítógépre, vagy menthetjük akár Dropbox fiókunkba is. A feltöltött fájlok pár órán belül automatikusan törlődnek a szerverről. Egyszerű és gyors megoldás.

No, nem mintha a másik javaslatunk bonyolultabb lenne, sőt! A YouCompress még ennél is egyszerűbbre veszi a figurát, ugyanis nem válogathatunk felbontás, formátum, és tömörítési ráta tekintetében. Egyszerűen feltöltjük az MP4/MOV/AVI formátumú videót, a rendszer pedig szépen átdolgozza úgy, ahogy szerinte a legmegfelelőbb. 

A hatékonyságára viszont nem nagyon lehet panaszunk, a lehető legoptimálisabban igyekszik egyensúlyozni az élvezhető minőség és a minél kisebb fájlméret között. Ez nagyjából sikerülni is szokott neki, szóval egy próbát mindenképpen megér, ha éppen nincs kéznél videótömörítéshez egy hatékony, telepített alkalmazásunk sem az adott számítógépen. A feltöltött anyagot itt manuálisan is törölhetjük (Delete file from server link), miután letöltöttük az újratömörített változatot a kapott linkről.

Ne maradjon le erről sem!