Mac vagy iPhone vásárlási segítség: az összes Apple termék jellemzői, egy helyen

Csodásan festenek az Apple oldalán az éppen aktuális “almás eszközök”, de a helyzet az, hogy nem mindenki tudja kapásból kifizetni az árukat, ha éppen gépet, tabletet vagy okostelefont vásárolna. Azonban a korábbi Macek is bőven megteszik a legtöbb felhasználónak, nem csak irodai munkára vagy szórakozásra, hanem akár egyszerűbb videók vágására is, s ugyanígy iPhone-ból, iPadből is érdeems lehet használt darabban gondolkodni. De a “milyen Macet vegyek” kérdés velejárója, hogy amennyiben használt Mac vásárlása mellett döntünk, sokszor macerás kinyomozni, hogy az amúgy verziószámmal is könnyen beazonosítható kiadások pontosan mit tartalmazhatnak, miként bővíthetők, mely OS X/macOS rendszereket bírják el stb. Ugyanígy az sem mindegy, hogy egy korábbi iPhone vagy iPad mire képes. Ennek átlátásában segíthet az alábbi ingyenes alkalmazás, amely egyfajta Mac, iPad, iPhone vásárlási segítség, hiszen tartalmazza az összes eddig megjelent Apple eszköz minden jellemzőjét. Korábban amúgy szerepelt már nálunk, amikor azt mutattuk meg, hogyan nyomozható ki, miként tudható meg, mi van a PC-nkben vagy Mac gépünkben. Ám ennél többre is képes!

MacTracker: Mac, iPad, iPhone vásárlási segítség, tele infókkal

MacTracker egy ingyenes alkalmazás, amely igencsak jól jöhet, ha váltás előtt állunk, vagy egyszerűen csak gyorsan szeretnénk átlátni, melyik Apple termék milyen jellemzőkkel bír hardver és szoftver tekintetében.

Az összes eszköz kategóriákba sorolva, átlátható listából választható ki, de ha éppen történelemórát tartanánk magunknak, akár évszámonként is visszakövethetjük, hogy mikor, milyen gépekkel, telefonokkal, s egyéb eszközökkel rukkolt elő az Apple (Apple II, Lisa, MessagePad, iPod, Apple TV stb.). Mindegyikről részletes ismertetőt kapunk. 

Nem csak a hardvereket, hanem az Apple operációs rendszereit is nyomon követhetjük itt, beleértve még az alverziók kiadási dátumait is.

A MacTracker így kiváló alapot jelenthet, ha vásárlás előtt állunk, hiszen akár név, akár verziószám alapján be tudjuk benne azonosítani a keresett eszközt, s megtudhatjuk, milyen gyári jellemzőkkel árulták, hogy áll éppen a terméktámogatása, mennyire bővíthető, vagy például egy Mac esetében milyen rendszerrel került forgalomba, s mely rendszer a legutolsó, amelyik még elfut rajta.

Mindezen információkat persze javarészt megtalálni az Apple support oldalain is, de az a helyzet, hogy a MacTracker sokkal áttekinthetőbben tálalja nekünk, egyetlen felületen. Ezen felül itt arra is van lehetőségünk, hogy a legfontosabb jellemzők alapján összehasonlítsunk két kijelölt eszközt, így például láthatjuk, hogy milyen lényeges különbségek lehetnek egy váltásnál az aktuális és a kiszemelt termékek között. Ha pedig szükségünk van rá, kinyomtathatjuk a részletes adatlapokat (vagy menthetjük azokat PDF formátumban).

Ne maradjon le erről sem!