Villámgyors fotómenedzser és képszerkesztő app okostelefonra, ingyen

Megszokhattuk már, hogy a Google időről időre új alkalmazásokkal rukkol ki okostelefonokra. Ezúttal a népszerű Google Fotók alkalmazás helyett, vagy inkább mellé készült egy villámgyors fotómenedzser és képszerkesztő app, amely a tesóval ellentétben nem az online, hanem kifejezetten az offline használatra van kihegyezve. Vagyis a segítségével akkor is kiválóan tudjuk rendszerezni fotóinkat, ha épp nem áll módunkban korlátlan internet kapcsolathoz csatlakozni. Ráadásul akadnak izgalmas extrái!

Google Gallery Go: villámgyors fotómenedzser és képszerkesztő app okostelefonra

Anno írtunk már egy Files Go elnevezésű kis appról, amely szintén a Google terméke, és segít rendbe rakni az androidos okostelefonokat. A Gallery Go(magyar nevén Galéria) ezt a vonalat követi. Egy meglepően kisméretű, villámgyors fotómenedzser és képszerkesztő alkalmazás, amely automatikusan rendszerezi fotóinkat, azok tartalma szerint: személyek, szelfik, természet, állatok, dokumentumok, videók, filmek stb.

Azért lássuk be, elég jól hangzik, hogy nem nekünk kell csoportosítani a temérdek fényképet, ami nap mint nap ellövünk. A program ehhez ráadásul arcfelismerést (sajnos jelenleg nem minden országban elérhető) és gépi tanulást alkalmaz. Vagyis a mesterséges intelligencia is azon dolgozik, hogy a fotóinkat gyorsan és hatékonyan rendszerezze el témák szerint, s könnyen kereshető, átlátható módon, tálalja azokat nekünk.

Emellett a Gallery Go remek rendelkezik jópár manuális képszerkesztési funkcióval, illetve képes egy érintéssel, automatikusan is feljavítani fotóink képminőségét. Így abszolút profi látványvilágot kreálhatunk, másodpercek alatt.

A program tényleg villámgyors, s nem terheli különösebben a rendszert. Ráadásul az offline használat miatt egyáltalán nem vagyunk internetkapcsolathoz kötve a használatakor.

A Gallery Go jelenleg csak Androidra érhető el. Azt egyelőre nem tudni, várható-e belőle iOS verzió, s ha igen, mikor érkezhet. Aki azonban androidos okostelefont használ, annak feltétlenül érdemes kipróbálnia, annak ellenére is, hogy még nem minden funkciója működik kifogástalanul. Illetve egy apró megjegyzés: a fotók első alkalommal történő rendszerezésére – sok kép esetén – hagyjunk neki időt. Ha türelmesek vagyunk, később nagyon egyszerű lesz kiigazodni a gyűjteményünkben.

Androidos programok teszteléséhez a Samsung A70 készüléket használjuk, a Samsung Magyarország jóvoltából.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató