DMG fájlok megnyitása Windowson

Ha valaki Macet használ, szinte napi szinten találkozhat a különféle DMG fájlokkal. Ezek hol egy-egy program telepítőkészletét, esetleg magát az Applications mappába áthúzható programot tartalmazzák, hol komplett CD-k, DVD-k rejtőznek bennük. Macen egy ilyen lemezképfájl tartalmát dupla kattintással csatolhatjuk a rendszerhez, s onnantól úgy dolgozhatunk vele, mintha egy pendrájvot vagy lemezt használnánk. De mi van akkor, ha nem egy Mac előtt ülünk, viszont szükségünk lenne egy DMG lemezkép tartalmára? Nos, semmi gond! A DMG fájlok megnyitása Windowson sem lehetetlen, legalábbis a tartalmukhoz szinte egészen biztosan hozzá tudunk férni. Így ha szükségünk van belőle valamire, pár kattintással kivadászhatjuk azt.

7zip: DMG fájlok megnyitása Windowson

Annak idején, amikor a Windows saját alkalmazási helyett ajánlottunk modernebb, többet tudó – s nem mellesleg ingyenes – megoldásokat, szóba került nálunk is a 7zip, amely az egyik legjobb ingyenes archívumkezelő Windowsra. Ezúttal is ezt a programot ajánljuk a helyzet kulcsaként. A 7zip ugyanis gond nélkül képes megnyitni egy DMG fájlt és egy általunk kiválasztott mappába kicsomagolni annak teljes, vagy általunk kiválasztott tartalmát.

Gyakorlatilag semmiben nem különbözik a folyamat attól, ahogyan a 7zip-ben egy tetszőleges ZIP vagy RAR tömörített állományt szoktunk használni. Vagyis egyszerűen megnyitjuk a DMG állományt a 7Zip-ben, majd átnézzük benne annak tartalmát, s a számunkra izgalmas állományokat akár egyesével, akár csoportosan áthúzzuk egy olyan mappába, amelyben tárolni és használni szeretnénk azokat.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató