Funkciók hozzárendelése a képernyő sarkaihoz Windowsban

A Windowsban temérdek funkcióbillentyűt használhatunk rendszerszinten és a programokban egyaránt, így sok feladatot elvégezhetünk villámgyorsan, pár ujjmozdulattal (érdemes ez ügyben átnézni [ingyen letölthető referencia-kártyáinkat]). Sőt, egérgesztusokra is támaszkodhatunk, amint arról korábban írtunk már ebben a cikkben. A kettő vegyítésének tekinthető mai ajánlatunk, amelyben megmutatjuk, miként oldható meg funkciók hozzárendelése a képernyő sarkaihoz Windowsban. Ehhez szükség lesz egy ingyenes kis programra, amely ugyan nem mai darab, de tesztjeink alapján Windows 10 alatt is szépen dolgozik.

Funkciók hozzárendelése a képernyő sarkaihoz Windowsban

A HotCornersApp egy ingyenes GitHub projekt, ott akár a forráskódját is letöltheti aki érdeklődik a program lelkivilága iránt. Aki csak használná, annak elegendő innen letölteni magát a programot és telepíteni azt a Windowsba. Ha ez megvan, a HotCornersApp-ban a képernyő négy sarkához rendelhetünk hozzá különféle funkciókat: program elindítása, Asztal megjelenítése, gyorsbillentyű kombinációk aktiválása, Zárolt képernyő megjelenítése stb.

Nincs sok lehetőség, de a helyzet az, hogy a gyorsbillentyűk és programindítás hozzárendelésével tulajdonképpen szinte bármire rávehetjük a gépet. Ha mindent beállítottunk, a programot “leküldhetjük” a Tálcára, s ettől kezdve már aktívak a beállított sarkok a képernyőn. Ha a megfelelőbe húzzuk az egérkurzort, a végrehajtódik az adott sarokhoz rendelt parancs.
Ennél többet nem tudunk kihozni a dologból. Még annyi lehetőségünk van, hogy a program indulását automatizálhatjuk a Windows indulásával egybekötve, így a funkciók mindig azonnal elérhetők lesznek akkor is, ha esetleg közben újraindítottuk a gépet. De természetesen a HotCornersApp pont úgy elindítható később a Start menüből is, mint minden hagyományos Windows alkalmazás.

Ne maradjon le erről sem!