CSV fájlok átalakítása online, ingyen

A CSV egy nagyszerű fájlformátum, amely tökéletes választás egyszerűbb táblázatok, adatbázisok tárolására. Minden rendszerre találunk ingyenes alkalmazásokat, amelyekkel létrehozható vagy megnyitható (utóbbira adtunk is seregnyi tippet korábban), s rengeteg szoftver adatait lehet ilyen formátumban exportálni (például Thunderbird címjegyzékünket, adatbázis-kezelők leszűrt anyagait stb.). Egyetlen “apró” probléma szokott előfordulni: ha az exportálás során mondjuk már elválasztó jelet (vessző, pontosvessző, tabulátor stb.) választottunk, mint amire a befogadó programnak szüksége lenne. Ez egy banális probléma, mégis sokszor elbukhat rajta egy adatcsere folyamata. Szerencsére a CSV fájlok átalakítása online is megoldható, teljesen ingyen. Így ha ilyen helyzetbe kerülünk, érdemes munkára fogni az alábbi oldalt, és a segítségével szépen elvégezni a szükséges módosításokat, hogy aztán már gond nélkül használhassuk a fájlt a problémás alkalmazásban.

CSV fájlok átalakítása online

A Convert CSV a CSV fájlok átalakításának nagymestere. Nagyon kicsi a valószínűsége – bár a technika ördöge végett nem lehetetlen -, hogy olyan problémával kerülünk szembe ezen a téren, amit itt ne tudnánk pár kattintással megoldani. Ha le kell cserélni az elválasztót, ha át kell konvertálni másik (például Excel XLS/XLSX) formátumba egy anyagot stb. itt megvan hozzá minden. Sőt, akár még arra is van lehetőségünk, hogy egy weboldal adatait letöltsük CSV formátumban (vagy JSON fájlba stb.). Szóval meglehetősen sokrétűen használható az oldal, de a legtöbben valószínűleg akkor fordulnak hozzá, ha kényelmesen és gyorsan szeretnénk átvariálni egy CSV fájl jellemzőit. Ehhez erre az aloldalra érdemes ellátogatni. Itt temérdek opciót találunk, amelyekkel teljesen tesreszabható minden jellemző.

Ha tehát gyakran dolgozunk CSV fájlokkal, és szükségünk van azok gyors átalakítására,megtekintésére, lekérdezések segítségével történő átnézésére, akkor érdemes igénybe venni ezt az ingyenes online szolgáltatást.

Ne maradjon le erről sem!