Ingyenes Google árnyjáték a mesterséges intelligencia segítségével

Kínai horoszkóp alapján 2019 a Disznó éve, s aki hisz a csillagok-csillagjegyek által meghatározott dolgokban, már bizonyára elolvasta az összes idei évre vonatkozó horoszkópot. Mi nem szolgálhatunk ilyennel, viszont tudunk mutatni egy remek játékot, amellyel bárki elütheti az idejét és remek szórakozás: íme egy ingyenes Google árnyjáték, amelyben a webkameránk és a mesterséges intelligencia segítségével hozhatunk létre virtuális árnyképeket.

Ingyenes Google árnyjáték

A Google Shadow Art esetében nem lesz szükségünk megvilágított falra, helyette a webkamerát kell majd igénybe vennünk. A kezeinkre viszont itt is pont úgy szükség van, mint a hagyományos árnyjátékban.

Használat tekintetében nem éppen bonyolult a játék, dacára annak, hogy elég komoly technikai háttér és mesterséges intelligencia (AI) van mögötte. Az oldal megnyitása után ki kell választanunk a kínai csillagjegyünket (ha nem tudjuk melyikbe tartozunk, a születési dátum alapján is megmondja a rendszer, de a kínai horoszkópnál a születési év is erősen számít, nem csak a hónap és nap). Ha ez megvan, akkor indulhat is a játék, csak előbb engedélyt kell adnunk, hogy a böngésző használhassa a webkameránkat (emellett a kamera elől lépjünk el első alkalommal, hogy kielemezhesse a hátterünket és később különbséget tudjon tenni a háttér és a kezünk között).

Ha ezen is túllendültünk, máris belevághatunk a közepébe. Feladatunk: az összes kínai állatövi jegyet el kell mutogatnunk árnyként. Ebben a program is segít, vagyis kirajzolja, hogy kell tartanunk a kezeinket ahhoz, hogy a virtuálisan megjelenített árnykép hasonlítson a kérdéses állatra (sárkány, kígyó, disznó stb.). Vannak nehezebb és egyszerűbb variációk. Ha valamelyiket “eltaláljuk”, akkor az árnykép átalakul egy-egy kedves ábrává és mehetünk tovább a következő jegyre. Értelemszerűen az nyer, akinek az összes jegyet sikerül elmutogatni a AI számára is felismerhető módon. Előre szólunk: nem egyszerű! Elkeseredni viszont nem kell akkor sem, ha nem sikerül minden elsőre, hiszen annyiszor próbálkozhatunk, ahányszor akarunk.

Ne maradjon le erről sem!