Holnaptól leáll az Instapaper: így mentse le listáit

A korábban nálunk is részletesen bemutatott Instapaper az egyik legjobb szolgáltatás, ha online talált cikkeket tennénk el későbbi olvasás céljából. Gyakorlatilag egyetlen kattintással tudjuk benne eltárolni a minket érdeklő online anyagokat, hogy aztán később egy kényelmesen menedzselhető listából újra elővegyük azokat, vagy az okostelefonos app segítségével akár internet kapcsolat nélkül, offline is elolvashassuk bármelyiket. Így volt legalábbis eddig, holnaptól ugyanis bizonytalan időre leáll az Instapaper.

 

Itt a GDPR, leáll az Instapaper

A leállás elvileg átmeneti és reményeink szerint nem is tart majd hosszan, de a cég mai üzenete alapján nem sikerült minden szempontból összehozni a szolgáltatás GDPR megfelelőségét a május 25-ei határidőre, így amíg ezt meg nem oldják, inkább kiiktatják az európai elérést.

A ma körbeküldött levél alapján azért dolgoznak a feladaton folyamatosan, így van remény, hogy gyorsan visszakapjuk-e remek szolgáltatást, azonban amíg ez majd megtörténik, érdemes lementeni minden jegyzetünket onnan, mert átmenetileg elérhetetlenek lesznek.

 

Eltárolt cikkek linkjeinek lementése

Magukat a cikkeket is menthetjük, ha a regisztrált e-mail címünkre kattintunk a jobb felső sarokban, majd a Download menüpontot választjuk. Ekkor Kindle, ePub e-book formátumokba, vagy nyomtatható változatban egyaránt menthetők.

Aki viszont egy szép, átlátható listát szeretne mentett cikkeiről, annak ugyanitt a Settings menüpontot érdemes választania, majd a megjelenő lapon megkeresni az Export részt. Itt CSV és HTML formátumban egyaránt letölthetjük az összes anyag linkjét. Utóbbi szerintünk nagyon jól átlátható és egyetlen kattintás a kérdéses cikk betöltése annak eredeti oldalán.

Egyelőre tehát ez a megoldás tűnik a leginkább járhatónak. S bár a korábban említett cikkünkben írtunk másik hasonló szolgáltatásról is, egyelőre nem feltétlenül érdemes rögtön leváltani az Instapapert. Remélhetőleg gyorsan túlesnek a szükséges módosításokon. Ha viszont nagyon elhúzódik a dolog, itt az alternatíva is.

Ne maradjon le erről sem!