Spongy Moves: lenyűgöző rajzfilmes animációk létrehozása

Miként videós rovatunk meghatározó vonalát jelentik a különféle FCPX plug-inek, úgy animációs rovatunknak is lassan állandó szereplője lesz a CrazyTalk Animator és a hozzá tartozó kiegészítők. Az ok persze egyszerű: szerintünk nincs ennél könnyebben használható, mégis profi eszköztárat és végeredményt nyújtó animációs program. Kezdőknek és profiknak egyaránt tökéletes választás, s ha már itt tartunk, szeretnénk felhívni mindkét oldal figyelmét arra, hogy igen értékes díjak várnak azokra, akik beneveznek a programot készítő Reallusion cég Animation At Work Contest 2018 pályázatára. Idő még van rá, egészen július 20-ig várják a nevezéseket, három kategóriában. Minden részletet leírtunk erről itt, szóval ha valakit érdekel az animációkészítés és még jól jönne neki egy kis hírnév és pénzdíj is, annak érdemes elgondolkodnia a dolgon. Most azonban következzen az a CTA3 kiegészítő, amelyről tulajdonképpen ez a cikkünk szólni akar: lássuk, miként oldható meg lenyűgöző rajzfilmes animációk létrehozása, gyakorlatilag pár kattintással.

 

Látványos rajzfilmes animációk létrehozása

Hasonlóan a többi CTA3 kiegészítőhöz, a Spongy Moves is pillanatok alatt telepíthető a megvásárlása után, s ettől kezdve szinte bármilyen karaktert, grafikát, objektumot, logót stb. mozgásba tudunk hozni. Igaz, a CTA3-ban ez eleve nem kunszt, hiszen a csontvázrendszer használatával akár egy Photoshopban készült statikus kép is pár kattintással animálható, viszont a Spongy Moves még ennyit sem kíván meg.

Ha simán importálunk a programba egy logót, akkor nagyjából két kattintással már meg is oldottuk, hogy rajzfilmes (gumis-szivacsos) mozgással érkezzen meg a vászonra. Még két kattintás és már pörög-forog is a logónk, miközben rugalmasan nyúlik, hogy aztán újabb két kattintás után hasonló stílusú effekt kíséretében lelépjen a képernyőről és átadja helyét a következő jelenetnek. Ha ezt az idősávon kellene megoldani manuálisa, ellennénk vele egy ideig. Így viszont 1 percen belül a nulláról kreálhatunk egy ilyen animációt.

A csomag 26 előtűnést, 40 alap mozgást és 14 eltűnési effektet tartalmaz, melyeket tetszés szerint keverhetünk, variálhatunk. Lebegéstől a csepegésig minden van itt. Remekül használható explainer videókhoz (logók, objektumok animálására), vagy olyan rajzfilmek készítésénél, ahol a karakterek rugalmas figurák, végtagok nélkül. Ilyeneket a poén kedvéért vásárolhatunk extraként a Spongy Moves-hoz akár csomagban is. Az amúgy önálló pakként megvehető JellyBees gyűjtemény, anime stílusú macskákkal, nyulakkal, és fura gumicukor-szerű figurákkal bővíti a gyűjteményünket. Ezekhez kifejezetten illenek az ilyen jellegű mozgások.

De ugyancsak jól jöhet ez a mozgásgyűjtemény a fotózott objektumok életre keltéséhez, vagy például akkor, ha egy “díszletet” darabonként szeretnénk felépíteni a jelenet elején (és eltüntetni a végén). Ilyenkor nagyon látványos az ilyen gumiszerű megjelenés.

Mindent egybevetve mi ebben a kiegészítőben sem csalódtunk, rendkívül sokoldalúan felhasználható, szinte bármilyen figura vagy objektum életre kelthető és mozgásba hozható vele a képernyőn. Ha nem akarunk sokat szenvedni az ilyen stílusú animációk kulcskockánkénti kidolgozásával, akkor abszolút megéri a 24 dolláros árat (az extra figurákkal együtt 34 dollár a cikk készültekor). Érdemes elgondolkozni a beszerzésén.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató