Duotone képek készítése fotókból egy mozdulattal, online

Képszerkesztő programokkal és weboldalakkal lassan Dunát lehet rekeszteni. Mutattunk megannyit ilyenekből, érdemes ide kattintani a tesztekért. De még így is előfordulhat, hogy valaki nem minden számára lényeges funkciót talál meg valamiért egy adott offline vagy online eszköz esetében. Szerencsére akadnak olyan megoldások is, amelyek nem komplett képszerkesztőként működnek, csak egy-egy funkciót valósítanak meg, azt viszont a lehető legegyszerűbben használható, mégis hatékony módon. Az alábbi oldalak is ilyenek: segítségükkel villámgyorsan megoldható a duotone képek készítése fotókból. Így nagyon látványos, alapvetően két színből felépülő képeket kapunk, amelyek tökéletes illusztrációkhoz, hátterekhez, fejlécekhez stb. Érdemes kipróbálni mindkettőt.

 

Duotone képek készítése fotókból

Ez a két színre építő látványvilág számtalan esetben jól jöhet, ráadásul egyike azon effekteknek, amelyek miatt nem feltétlenül kell a Photoshop és társai után nyúlkálni, mert vannak olyan ingyenes online megoldások, amellyekkel sokkal gyorsabban és egyszerűbben összehozható. Ezek közül kedvencünk a Shapefactory Duotone, amely tökéletesen letisztult felületen teszi lehetővé a konvertálást. Első lépésben feltöltjük a kívánt képet a gépről (ha esetleg nincs fotónk és arra is szükségünk lenne, akkor az oldalon integráltan tudunk keresni az Unsplash gyűjteményében is, ahol garantáltan szabadon felhasználható, ingyenes – és művészi – fotókat találunk).

A következő lépés pedig már vagy a két kívánt – és lehetőleg azért valamennyire harmonizáló – szín kiválasztása, vagy az előre definiált sablonokból válogatás. Utóbbiak biztosan látványos és ízléses színvariációkat biztosítanak, egyetlen kattintással. Ha ezzel is megvagyunk, nincs más hátra, mint a kész kép letöltése PNG formátumban.

Ha valakinek bármiért nem jönne be a Shapefactory-féle megoldása, annak tudjuk még ajánlani a Homil Photo Duotone nevű oldalt. Itt a végeredmény hasonló, csak a felület sikerült kevésbé letisztultra.

Cserébe viszont akad néhány speciális effekt (szépia, fekete-fehér, régies stb.), amelyeket egyetlen kattintással aktiválhatunk az átalakítandó fotón. Szóval ez az oldal is abszolút jól teszi a dolgát, így ha elnézzük neki a kevésbé kényelmes felületet, akkor itt is pillanatok alatt elvégezhetjük a módosításokat, hogy aztán letölthessük az átkonvertált képfájlt.

Ne maradjon le erről sem!