Weboldal konvertálása Excel táblázatba, online

Annyi formátumra konvertáltunk már weboldalakat, hogy lassan már meg sem tudjuk jegyezni: átalakítottuk már őket képpé és PDF dokumentummá, ebookot (epub) kreáltunk belőlük stb. Egy valami azonban eddig egészen biztosan kimaradt: egy weboldal konvertálása Excel táblázatba. Pedig furcsa módon olykor erre is szükség lehet. Éppen ezért kinéztünk egy remek kis online szolgáltatást, amellyel gond nélkül túllendülhetünk ezen a feladaton is. Íme!

 

Listly: weboldal konvertálása Excel táblázatba

A Listly egy igazán minimalista szolgáltatás, amely dacára egyszerű felületének, meglehetősen komoly funkciót takar: szinte bármilyen honlapból Excel táblázatot varázsol. Használata – épp a minimalista felépítésnek köszönhetően – roppan egyszerű. Csak beillesztjük az átalakítandó weblap linkjét a Listly erre hivatott szövegdobozába, majd rákattintunk a Try gombra, majd kivárjuk, amíg a Listly feldolgozza az kiválasztott oldalt. Az eredmény egy pofás Excel táblázat lesz, legtöbb esetben több táblára bontva, mivel a rendszer nem csak a tartalmat, hanem a menüpontokat, kategóriákat stb. is táblázatba rendezi. Ezeket egyenként letölthetjük, önálló Excel táblaként.

További hasznos cikkek

Feldolgozhatunk ezzel a módszerrel webshopos keresési találatokat, online listákat, de akár egy híroldal aktuális cikkeiből is generálhatunk vele listát. Bármilyen honlap tartalmáról lenne szükségünk táblázatba rendezett változatra, elsőként érdemes ezzel az online szolgáltatással próbálkozni, mert rengeteg időt és munkát megspórolhatunk magunknak.

Ha ritkán használjuk, megteszi az ingyenes változat is, amellyel 10 oldal átalakítását végezhetjük el havonta. De ha gyakrabban van rá szükségünk, viszonylag olcsón előfizethetünk nagyobb csomagokra is. Sőt, ha nem zavar minket, hogy az általunk feldolgozott oldal linkje publikussá válik az oldalon, akkor akár regisztráció nélkül is használhatjuk a szolgáltatást. Ha a feldolgozott linket inkább megtartanánk magunknak, akkor itt tudunk regisztrálni az ingyenes vagy fizetős csomagok valamelyikére.

Ennek további előnye is van, például a csoportos átalakítás, vagy éppen az időzítés lehetősége. Emellett a regisztrált felhasználók jobban testreszabhatják az export opciókat is, így például meghatározhatják, hogy mely cellákat szeretnénk menteni az XLS fájlba.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató