Ingyenes wifi hotspotok keresése okostelefonnal

Korábban megmutattuk, miként oldható meg az ingyenes wifi hotspotok keresése akár a Facebook appban is. Ezúttal azoknak adunk támpontot, akik valamiért nem telepítették a Facebook okostelefonos alkalmazását, de ingyenes wifi kapcsolatokra azért még szükségük lenne, bármerre járnak is éppen.

 

Avast Wi-Fi Finder: ingyenes wifi hotspotok keresése

A mára kiválasztott megoldás amúgy sokkal ügyesebb, mint a Facebook sajátja, így azoknak sem árt megismerkedni vele, akik esetleg a népszerű közösségi oldal alkalmazását már használják. Az Avast Wi-Fi Finder elérhető androidra és iPhone-ra egyaránt. Elindítása után azonnal kapjuk a listát a környékünkön elérhető ingyenes wifi pontokról. A nekünk tetsző listaelemre bökve azután láthatjuk a biztonsági beállításokat, a sebességet és a mások által adott osztályzatokat is. A sebességre vonatkozó információkat csak akkor mutatja a program, ha csatlakozunk is az adott hálózathoz. Ha nem tudjuk, hogy pontosan hol is találunk rá az adott wifire, semmi gond: a Navigate gombot megérintve az app szépen átadja a wifi hotspot helyzetét az okostelefon térkép alkalmazásának (Google Maps vagy Apple Térképek) és kezdődhet is a navigálás, egészen az adott helyhez.

Lista helyett átfuthatjuk a hotspotok helyzetét térképen is, így is segíthet az adott wifi megtalálásában, kiválasztásában.

Érdekesség, hogy a program lehetőséget ad rá, hogy letöltsük az egyes országok publikus wifi hotspotjainak teljes listáját (beleértve a hazaiakat is), így adott esetben teljesen offline üzemmódban is láthatjuk, hogy milyen távolságban találunk ingyenes internet hozzáférést.

Egyszerűen használható, nagyon jól átlátható, ráadásul ingyenes kis app, szóval sok vesztenivalónk nincs vele. A beépített reklámot is kellemesen visszafogottan oldották meg az Avastnál, nem ugrál fel semmi, bannerek sincsenek, csak egy menüpontot neveztek ki a VPN szolgáltatások népszerűsítésére. Ennyit azért simán el lehet viselni. Sőt, ha gyakran csatlakozunk ingyenes hotspotokhoz, lehet, hogy nem is árt megismerkedni valamilyen VPN szolgáltatással, adataink biztonsága érdekében.

Ne maradjon le erről sem!