Hangerő beállítása Chrome lapokon, egymástól függetlenül

A Chrome kellemes tulajdonsága, hogy a végtelenségig bővíthető funkciók tekintetében, hála a rengeteg ingyenes kiegészítőnek (írtunk már sokról, ezen a linken elérhető minden korábbi cikk). Ma egy olyan plug-innel szolgálunk, amelynek segítségével a hangerő beállítása Chrome lapokon akár egyenként is megoldható.

Volume Master: hangerő beállítása Chrome lapokon

A Volume Master nevű kis Chrome plug-in telepítése után egyesével megadhatjuk, hogy a megnyitott Chrome füleken elérhető honlapok hangját mekkora hangerővel szeretnénk hallani. Így, ha netán párhuzamosan vannak nyitva – a különböző füleken – olyan weboldalak, amelyek hangját nyomon akarjuk követni, egyszerűen optimalizálhatjuk egymáshoz képest a hangerejüket. Például egy háttérben szóló, több órás Youtube zenei maraton dalainak hangerejét visszafoghatjuk annyira, hogy közben a másik fülön megnyitott online rádióban szóló interjú szövegét is értsük. De azt is megtehetjük, hogy a párhuzamosan nyitott oldalak közül csak egynek hagyjuk meg a hangát, az összes többi fület pedig elnémítjuk.

Mindez alig pár kattintás, hiszen csak annyit kell tennünk, hogy az éppen megnyitott fül hangerejét beállítjuk a nekünk tetsző mértékre (0-600%) a Chrome eszköztárán megülő gombra kattintva. Ezen amúgy mindig az adott fül, aktuális hangerejének mértéke jelenik megy, így egy pillantással felmérhetjük a helyzetet.

A Volume Master tehát nem éppen bonyolult lélek, de imádunk egyszerre 10-20 weboldalt nyitva tartani, és néha zavaróan kavarodnak a háttérben játszott média elemek hangai, akkor igencsak jól jöhet. Akár arra, hogy szépen egymáshoz igazítsuk a weboldalak hangerejét, akár arra, hogy a felesleges hangokat két mozdulattal elnémítsuk, de a bosszantóan zajongó oldalt emiatt ne kelljen bezárni.

Egyébként korábban mutattunk egy másik hasznos Chrome kiegészítést is azoknak, akik hajlamosak sok oldalt egyszerre megnyitva hagyni. Azzal nem csak az átláthatóságot lehet fokozni, hanem a számítógép sebességét is, ha esetleg elkezdene kifogyni az erőforrásokból a Chrome – ilyen helyzetekben szinte elkerülhetetlen – memóriazabálása miatt.

Ne maradjon le erről sem!