Összehasonlító adatok animált ábrázolása, GIF-ként is

Szeretnénk látványos, animált összehasonlító adatokat publikálni weboldalunkon, vagy mondjuk egy prezentációban? Akkor itt az ideje megismerkedni a Google egyik jópofa, ingyenes – kísérleti – szolgáltatásával. A Data Gif Maker segítségével nagyon egyszerű lesz az összehasonlító adatok animált ábrázolása, akár GIF formátumban is.

 

Data Gif Maker: összehasonlító adatok animált ábrázolása

A Google-nál sosem lehet tudni, meddig tartanak ki a kísérleti szolgáltatások, de e cikk születésének pillanatában a Data Gif Maker még működik. Márpedig ha működik, miért is ne használjuk? Ha például szeretnénk két összehasonlítandó adatot látványosan, animációval tarkított ábrán prezentálni, ez kitűnő választás lesz.

Csak adjuk meg az összehasonlítandó adatokat (nevek, értékek stb.) az oldalon, majd kattintsunk a Launch Comparsion gombra, hogy elinduljon a bemutató. Ha inkább letöltenénk az animációt GIF képként, az sem gond, ez esetben a Download As GIF gombra kell csak kattintanunk. Egy menetben több összehasonlítást is megadhatunk, ezeket egymás után tudjuk később bemutatni. A GIF kép letöltésekor választhatunk gyengébb és jobb minőség között, utóbbi ugyan szebb lesz, de a mérete is nagyobb. Érdemes tehát webre a gyengébb, prezentációba pedig a jobb minőséget választani. Így is, úgy is lassan készül el sajnos (és megbízhatóan csak a Chrome böngészőben működik).

Azt nem állítjuk, hogy ez a világ leglátványosabb megoldása, de kétségtelen, hogy igencsak fel tud dobni egy prezentációt vagy online tesztet. Szóval egy próbát mindenképpen megér, ha szoktunk ilyen összehasonlításokat közzétenni.

Ne maradjon le erről sem!