Kényelmes emoji használat Windowson és Macen

Egyre többen használják a hangulatjeleket csevegésben, így nem csoda, hogy szép lassan minden rendszerbe beették magukat az egykor Japánban debütáló emojik. Megjeleníteni ma már egyik modern rendszerben sem gond őket, a beírásuk viszont Windows és macOS esetén nem is olyan egyszerű. Macen amúgy a rendszer is nyújt támogatást, az emoji használat Windowson azonban korántsem ilyen kényelmes. Szerencsére van megoldás!

Emoji használat Windowson

Bár Windows 10 alatt – az érintőképernyős billentyűzeten – van lehetőség az emojik beírására, de Windows 7 esetében, vagy a hagyományos PC-ként használt Windows 10-es gépeken, nincs ilyen kényelmes megoldás. Van azonban egy ingyenes kis alkalmazás, amellyel könnyedén orvosolható eme hiányosság. Ez pedig nem más, mint a WinMoji. E program segítségével gyerekjáték az emojik beillesztése a szövegekbe: csak rákattintunk a program Tálcára “leülő” kis ikonjára és a megjelenő ablakban kiválaszthatjuk a kívánt ábrát.

Egy kattintás és máris vágólapra kerül a hangulatjel, utána pedig beilleszthetjük bármilyen szövegszerkesztőbe (vagy szöveges mezőbe), amelyik támogatja a megjelenítésüket. Ha egy adott emojit keresünk, a program felső részén látható keresőmezőbe is beírhatjuk annak nevét (angolul), így azonnal a megfelelő képecskéhez juthatunk. Egyszerű és gyors megoldás, ha nem érintőképernyővel és szoftveres billentyűzettel használjuk a Windows 10-et.

Emoji használat Macen

Bár hasonló programok Macre is születtek, a legutóbbi macOS változatokon nincs szükség rájuk. Ha éppen szöveget írunk, mondjuk a Mailben, csak nyomjuk le a CTRL + CMD + SPACE billentyűkombinációt és máris választhatunk a rendelkezésre álló gyűjteményből.

Ennél egyszerűbben talán nem is lehetne megoldani a dolgot. Villámgyorsan hozzájutunk bármelyik emojihoz. Van keresési lehetőség is, az emojik angol nevét beírva szűrhetjük a választékot.

Ne maradjon le erről sem!