Hangsáv fotóval a Youtube-ra, pár kattintással

Szombati tippünk egy apró, de hasznos segítség azoknak, akik a Youtube-ra szeretnének valamilyen hangfájlt feltölteni, mozgókép nélkül. Legyen szó egy interjúról, dalról vagy hasonló témáról, olykor előfordul, hogy megosztanánk másokkal a Youtube segítségével ezeket, de nincs hozzájuk videosáv. Semmi gond! Ha valaki lelkes Youtube néző, bizonyára találkozott már olyan megoldással, amikor egyetlen állókép látható végig a hangsáv kíséreteként. De miként oldható meg egy hangsáv fotóval kiegészített feltöltése a Youtube-ra?

 

Hangsáv fotóval a Youtube-ra, egyszerűen

Több megoldás is kínálkozik a feladatra. Ilyen például, ha valahonnan az internetről beszerzünk egy ingyenes videoszerkesztőt (van ilyen macOS-re és Windowsra egyaránt) és abban készítjük el a videónkat, amelyben szerepel a kérdéses hangsáv (narráció, zene stb.), mi pedig pedig képi világnak választunk valamilyen saját, vagy szabadon felhasználható ingyenes fotót. Ezután exportáljuk a renderelt videót és a szokott módon feltöltjük azt a Youtube fiókunkba.

Ennél egy fokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldás viszont, ha a Tovid.io nevű online szolgáltatást választjuk. Itt csak fel kell töltenünk a kérdéses hangsávot mp3 formátumban, s mellé feltölteni a videós részt helyettesítő képfájlt. Miután ezzel megvagyunk, el kell fogadnunk a licenc feltételeket, majd a Connect to Youtube gombra kattintva már közzé is tehetjük az anyagot. Bár így rögtön publikálásra kerül, a Youtube saját videókezelő felületén még utólag meghatározhatjuk, hogy publikus vagy privát videóról van-e szó, illetve kitölthetjük a szokásos adatlapot is.

Egyelőre a szolgáltatás egy nem túl hivalkodó logót helyez el a videó bal alsó sarkában, illetve a videó végén is beugrik egy Tovid.io logó. De cserébe ingyen és gyorsan oszthatunk meg a Youtube-on hangsávokat, állóképpel. Későbbre egyébként ígérik a logó eltávolításának lehetőségét, sőt a Facebook megosztást is, de egyelőre ezekről nincs pontosabb információ (így arról sem, hogy a logó eltávolítás ingyenes lesz-e majd),

Ha valaki szeretné inkább maga elkészíteni az állóképes, hangos videót, akkor tudjuk ajánlani a bevezetőben említett Hitfilm 2017 videoszerkesztő szoftver ingyenes változatát, amely több, mint tökéletes erre a célra.

Ne maradjon le erről sem!