Dell Inspiron 24: minden egyben az irodába

Ha társaságban felvetődik az all-in-one számítógép fogalma, akkor első körben mindenkinek az Apple iMac vagy a Microsoft Surface Studio ugrik be. Pedig méltánytalanul feledkezünk meg a piac többi szereplőjéről. Itt van például a Dell Inspiron 24, amelyik egy kifejezetten jól sikerült és sokoldalú iroda PC. Csak pár dolgot kellett volna beletenni, hogy játszani is elsőrangú legyen, de egy irodába – vagy otthoni multimédia használatra – így is több, mint tökéletes!

 

Dell Inspiron 24: gép a monitorban

Az ötlet tehát nem új, a Dellnek sem ez az első ilyen készüléke. Mi az Dell Inspiron 24 3464-es változatát teszteltük. Ebben egy 24”-os, full HD (1920×1080 pixel felbontású) kijelző mögé rejtették a hetedik generációs Intel i5-7200U processzor, 8 GB RAM társaságában. A kijelző egyben érintőképernyő is, aminek nem feltétlenül látjuk értelmét, de ha valaki szereti taperolni az óriás monitorokat, hát itt is megteheti. Részünkről ez akkor lenne üdvözlendő, ha a már emlegetett Microsoft Surface Studio mintájára tetszőlegesen ledönthető lenne a kijelző és rajzfelületként használhatnánk. Erre azonban az Inspiron 24 sajnos nem alkalmas (csak 12,5 és 45 fokos szögben állítható). Ettől még persze találunk olyan estet, amikor jól jön: például böngészésnél nagyon kényelmes az ujjunkkal görgetni, vagy a kijelzőn nagyítani az egeres mozdulatok helyett.

Háttértárként egy 1 TB-os merevlemez szolgál, ami ma még bőven elég, ráadásul ez a gép egy monitornyi helyet foglal csak az asztalon, szóval röhögve elfér még mellette egy USB-s külső merevlemez. A kábelekbe sem fogunk belegabalyodni, ugyanis vezetékmentes egeret és billentyűzetet kapunk az Inspironhoz mellékelve. Dell felirattal, de amúgy Logitech cuccok.

Sajnos videovezérlő tekintetében kevésbé volt nagyvonalú a Dell, mint a legutóbb tesztelt notebookoknál (itt és itt), így be kell érnünk az i7-hez “járó” integrált Intel HD vezérlővel. Irodai munkára, sőt, multimédia persze ez is több, mint tökéletes, játékokra viszont korlátozottan fogható vele a gép, bár azt túlzás lenne állítani, hogy nem lehet rajta játszani. De a képminőséget azért vissza kell venni az újabb játékoknál, így nem ragyoghatnak teljes pompájukban. A Dell nem is gamer gépnek tervezte az Inspiron 24-et: munkára termett, illetve mellékelnek hozzá egy halom multimédia alkalmazást (videovágó, DVD-lejátszó stb.), hogy szórakozásra is használhassuk.

Van benne DVD-író, ami manapság egyre kevésbé dívik, de úgy tűnik, a Dellnél úgy gondolták, egy irodai- és multimédiás gépnél azért még jól jöhet. Ugyancsak találunk benne webkamerát is, így azt sem kell külön csatlakoztatni. Ez 720p-s videózásra képes, szóval a Skype-hoz és társaihoz több, mint elég.

Ha mégis csatlakoztathatnékunk támad, akkor sem lesz ok elkeseredni: két darab USB 2.0, audio line out, HDMI-in, 2 darab USB 3.0, 4:1 MCR, ethernet, mikrofon és füles csatlakozó is került bele. Van beépített hangszóró, kártyaolvasó, wifi (ac), Bluetooth, szóval minden, amire szükségünk lehet. És az egész bele van zsúfolva egy méretes monitorba, amit csak leteszünk az asztalra miután kicsomagoltuk, összelőjük a billentyűzettel és az egérrel, aztán hajrá! Rendszerként Windows 10 Home jár hozzá.

Mindent egybevetve mi elégedettek voltunk. Ha valaki egy megbízható, flottul működő asztali PC-re vágyik, de utálja a kábelrengeteget és a hatalmas PC házakat, annak a Dell Inspiron 24 kiváló választás. Egyszerűbb irodai feladatokra akár a kisebb, i3-as, 4GB RAM-os verzió is megteszi, feltéve, hogy nem érdekel minket az érintőképernyő, mert abból a variációból kimaradt ezt a funkció. Minden egyéb jellemzője viszont azonos az erősebb változattal. Az i3-as 999 dolláros, míg az i5-ös 1 499 dolláros áron vásárolható meg.

Ne maradjon le erről sem!