Ha akadozik a Windows: rendszerellenőrző program ingyen

Ha úgy érezzük, valami nem teljesen keres a rendszerünkkel, számtalan hatékony megoldás közül választhatunk, hogy segítségükkel kipuhatoljuk, mi taposhatott bele a Windows lelkivilágába. Ezek egyike az alábbi ingyenes program.

 

Kaspersky System Checker: a rendszerellenőrző program

A Kaspersky nevéről a többségnek valószínűleg a népszerű és hatékony antivírus szoftver jut az eszébe, pedig a cégnek van több remek alkalmazása is. Az egyik ilyen a Kaspersky System Checker, amelyet akkor érdemes bevetni, ha megmagyarázhatatlan problémákkal szembesülünk a Windowsban. Érthetetlen és hirtelen jött lassulás, fagyások, véletlenszerű újraindulás stb. Nem jó dolgok ezek, amikor az ember dolgozni vagy szórakozni szeretne épp a számítógépen.

A Kaspersky System Checker egy rendszerellenőrző program, ennek megfelelően az elindítás után szépen végignézi, hogy minden rendben van-e az adott rendszerrel. Ebbe beletartozik a gép felépítése, a Windows és a telepített programok állapota, a róluk “összeszedhető” információk, a rendszer biztonsági beállításai stb. Ezek alapján teljes képet kaphatunk gépünk aktuális állapotáról és a program arra is tesz ajánlatot, hogy mit kellene tennünk, hogy minden úgy működjön, ahogy annak kellene.

Ez a program nem automatikus rendszerkarbantartó, vagy rendszertuningoló – aki ilyet keres, annak is szolgáltunk már korábban ingyenes és nagyon hatékony megoldással -, hanem egy eszköz, amely segíthet felmérni a gépünk állapotát. Ennek megfelelően inkább a haladó felhasználóknak ajánljuk, hiszen a kiderített adatok alapján nem a Kaspersky System Checker intézkedik a hibák javításáról. Azokat nekünk kell megoldani.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató