Speciális effektek iPhone-nal készült videókhoz

Nemrég bemutattunk egy zseniális – és ráadásul ingyen is használható – videovágót Windowsra és Macre, amelynek segítségével akár különféle speciális effektekkel is színesíthetjük videóinkat. De mi van akkor, ha nem jutunk éppen géphez és amúgy sincs kedvünk, időnk aprólékosan elbabrálni egy látványos speciális effekt összerakásával? Nos, ebben az esetben vethető be az alábbi app, amelynek segítségével pillanatok alatt dobhatók össze speciális effektek iPhone-nal.

 

Speciális effektek iPhone-nal

Az Action Movie nevű app ingyenesen tölthető le az App Store-ból. Segítségével olyan videókat készíthetünk, amelyben látványos 3D animációk jelennek meg: lezuhanó helikopter, felboruló autó, lövöldöző robotok, szörnyek, természeti katasztrófák, vagy éppen Start Wars szereplők.

Ezen a videón például maga a Yeti (vagy valami hasonló) veti rá magát szegény operatőrre, aki a Gazdagréten uralkodó jéghelyzet megörökítéséhez látott éppen hozzá. A felvétel 12 másodperc, effekttel együtt sem volt több összedobni 30-40 másodpercnél, hiszen ilyenkor csak annyi a feladatunk, hogy

  • kiválasszuk a kívánt effektet
  • felvegyünk megfelelő hosszúságban egy videót (amit azért igyekezzünk hozzáalakítani az effekt elvárásaihoz)
  • a felvételen beidőzítsük az effektet
  • exportáljuk a kész, effektezett videót.

Szóval nem éppen bonyolult műveletsor, a végeredmény viszont roppant látványos, ha jól ügyeskedtünk a felvételnél.

A programhoz több ingyenes effektet, jelenetet kapunk, de sajnos nem minden díjmentes. Szerencsére pár eurós áron beszerezhető alkalmazáson belüli vásárlással, amire szükségünk van.

Előtte meg is nézhetjük mintákon, hogy pontosan milyen lenne az adott effekt. Választék van bőven és kezdetnek az ingyenes felhozatal is megteszi. Elkápráztathatjuk vele az ismerősöket.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató