Időt spóroló plusz funkciók a Windows helyi menüjéhez

A Windows helyi menüje igencsak praktikus dolog. Ha egy fájlra, objektumra kattintunk a képernyőn a jobb egérgombbal, az egérkurzor mellett lenyíló menüben rögtön olyan utasításokat, funkciókat érhetünk el, amelyek az adott állomány vagy objektum esetében hasznosíthatók. Az alapkészlet ugyan nem túl bőséges, de rengeteg program használja ki a lehetőséget, hogy beépítse a helyi menübe a saját funkciót. Azonban akad egy halom praktikus funkció, amelyek még így is kimaradhat. Szerencsére a Windows helyi menü szerkesztése nem is olyan bonyolult, a megfelelő program segítségével.

 

Windows helyi menü szerkesztése: Right Click Enhancer

A Right Click Enhancer két változatban érhető el: ingyenes és fizetős. Utóbbi értelemszerűen több funkcióval rendelkezik, de a felhasználók többségének bőven megteszi az ingyenes verzió is. Ennek segítségével is teljes kényelemben oldható meg a Windows helyi menü szerkesztése.

A programban a Right Click Tweaker részben tudunk előre definiált funkciókat hozzáadni a helyi menühöz.

A többség fájlokkal kapcsolatos: MD5 ellenőrzés, több fájl átnevezése egy lépésben, másolás vagy mozgatás kiválasztható célmappával, teljes elérési út másolás stb. De van például lehetőség, hogy szöveges fájlok tartalmát azok megnyitása nélkül másoljuk Vágólapra, fájllistát nyomtassunk, vagy elérjük a Vezérlőpultot közvetlenül a helyi menüből. Magyarul sajnos nem tud a program, így ezek az extra menüpontok angolul kerülnek be (vagy az általunk kiválasztott, támogatott nyelvek valamelyikén).

 

A programmal emellett alakíthatjuk a Send To almenü felépítését, az IE helyi menüjét, illetve a fájltípusokkal való munkát is meghatározhatjuk a rendszernek. Mindezt ingyen, ráadásul tényleg villámgyorsan megoldható vele a Windows helyi menü szerkesztése.

A 10 dolláros Pro változat ennél kicsit többet is nyújt, így például almenükbe rendezhetjük az új menüpontokat, hozzáadhatunk a helyi menühöz tetszőleges alkalmazásokat, parancsikonokat, illetve eltávolíthatunk olyan menüpontokat, amelyekre nincs szükségünk, de a rendszer vagy egy telepített program integrálta azokat a helyi menübe.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató