Az elmúlt hónapokban több külső tintatartályos Epson nyomtatót is górcső alá vettünk, teljes megelégedéssel. Ezúttal azonban más vizekre evezünk, az Epson WorkForce WF-7610DWF ugyanis nem a külső tartályosok családját gazdagítja.

Ez a multifunkciós készülék “hagyományos” tintapatronos jószág, az Epson DURABrite Ultra tintájával és PrecisionCore nyomtatófejjel, amelyet kifejezetten azoknak szánnak, akik lézer minőségben szeretnének üzleti dokumentumokat előállítani.

Epson WorkForce WF-7610DWF: fürge irodai óriás | Techwok.hu

Az tehát már ebből is kiderül, hogy a készüléket az irodákba szánták, de ez kiderül a méreteiből is: lévén A3-as méretű nyomatok készítésére és A3-as anyagok szkennelésére egyaránt alkalmas, ez azért behatárolja a minimális nagyságot. Cserébe a helyfoglalásért, egy 4 az egyben készüléket kapunk, amely nyomtat, szkennel (1 200 dpi x 2 400 dpi), másol és faxol.

 

Gyors óriás

A WorkForce WF-7610DWF simán beterít egy íróasztalt, cserébe viszont nagyon sok hasznos funkcióval kényeztet minket. Ilyen például a LAN és wifi hálózatokhoz történő csatlakoztatás lehetősége, illetve a Wifi Direct támogatás. Ezeknek köszönhetően a készülék kényelmesen kiszolgálhatja az iroda összes számítógépét a helyi hálón, vagy wifin keresztül. Utóbbi pedig arra is alkalmas, hogy okostelefonról vagy tabletről nyomtassuk ki anyagokat.

Epson WorkForce WF-7610DWF: fürge irodai óriás | Techwok.hu

Akkor sincs azonban gond, ha a nyomtatandó feladatok történetesen egy pendrájvon vagy memóriakártyán lapulnak, a készülék elején ugyanis van USB csatlakozó és integrált kártyaolvasó is: SDXC, SDHC, SD, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick Micro M2, MagicGate Memory Stick Duo kártyákkal birkózik meg, de adapterrel akár a MicroSD család tagjait is beolvastathatjuk vele. Ami kevésbé baráti, az a formátumok támogatása. Mindössze JPG vagy TIFF fájlokat nyomtathatunk kártyáról vagy pendrájvról, ami ugyan szkennelt anyagok vagy fotók esetében teljesen tökéletes, de azért minimum egy PDF formátum még bekerülhetett volna a listába. És akkor a DOC-ról még csak nem is álmodoztunk. Irodában ez a négy formátum napi szinten használatos. Mindegy, mivel wifin keresztül is csatlakozhatunk, gyakorlatilag úgyis számítógépről vagy okostelefonról küldi ki a többség a nyomtatni valót.

Ha már szóba került a memóriakártyákról nyomtatás, ott ugyebár nem utolsó szempont az sem, hogy egy bélyegnyi LCD-n kell-e kibogarászni a nézőképeket. Nos, a WorkForce WF-7610DWF hatalmas, 10.9 cm-es LCD érintőképernyővel büszkélkedhet, szóval bogarászásról szó sincs, szépen látszik minden.

Epson WorkForce WF-7610DWF: fürge irodai óriás | Techwok.hu

Mellesleg a menüje imádni való, nem csak azért, mert teljesen honosított (vagyis magyarul értekezik a felhasználókkal), hanem mert tökéletesen átlátható. Minden opciót pillanatok alatt beállíthatunk, a legfontosabb funkciók pedig folyamatosan kéznél vannak. Az alap gombokat azért kihozták a házra fizikai valójukban is.

Epson WorkForce WF-7610DWF: fürge irodai óriás | Techwok.hu

Annak érdekében, hogy ne kelljen állandóan a nyomtatóhoz futkosni, 260 darabos lapadagolót kapott a készülék, amelybe természetesen A3-as méretű papírok is beférnek (csak ki kell húzni a tálcát teljes méretűre, amitől még több helyet foglal a készülék). Nekünk a tesztek során az vált be, hogy a gyakran használt A4-es papírt töltöttük a dobozba, ha pedig néha kellett A3-ast nyomtatni, azt “megetettük” a nyomtató hátsó adagolójával. Ez így életszerű megoldás és ráadásul nagyon kényelmes is.

Epson WorkForce WF-7610DWF: fürge irodai óriás | Techwok.hu

Ha pedig már nyomtatás: a WorkForce WF-7610DWF villámgyors munkára képes, ha normál minőségben dolgozunk: 18 Lap/perc monokróm és 10 lap/perc színes. Van kétoldalas nyomtatás is. A normál minőség több, mint kielégítő üzleti felhasználásra, de ha jobb minőségre állítjuk, a fotók nyomtatásához is kiváló.

Sajnos kevésbé takarékos, mint a korábban bemutatott külső tintatartályos készülékek, de variálhatunk a patronokkal, mivel több méretben is beszerezhetők (27, 27XL, 27XXL méretekben, CMYK kiszerelésben).

 

Összegezve

Mindent egybevetve az Epson WorkForce WF-7610DWF egy kifejezetten jól sikerült irodai mindenes. Ha nem küzdünk helyhiánnyal, szeretni fogjuk egy kisebb méretű helyiségben is.

A sebességére nem lehet panasz, megbízhatóan működik, s ha netán mégis elakadást tapasztalnánk (nálunk nem produkált ilyet egyszer sem), akkor a szkenner és a nyomtató részekhez egyaránt kényelmesen hozzá lehet férni a ház ajtajainak lenyitásával.

Tudásához képest a 70 ezer forint körüli ár sem tűnik tragikusan drágának. Teljesen jó vétel lehet, ha egy produktív A3-as 4-in-1 készülékre van szükség valahol.