Elhinnék, ha azt mondanánk, létezik olyan program a Photoshop helyett, amelynek segítségével valóban kiváltható Windowson a képszerkesztő programok etalonja? Nem csak a tudását, de még a felületét tekintve is. Pedig van ilyen, ráadásul mi már írtunk róla korábban is, de akkor még csak a maces változat létezett belőle.

Mostanra azonban elkészült az Affinity Photo windowsos változatának bétája is, így ha valaki nem szeretne előfizetéses rendszerben gondolkodni a grafikai munkák vagy a fotóretusálás területén, a Photoshop helyett komolyan érdemes elgondolkodnia ennek a szoftvernek a beszerzésén. Így 50 eurónyi egyszeri befektetéssel juthatunk hozzá egy professzionális képszerkesztő- és fotóretusáló alkalmazáshoz.

Egyelőre ráadásul ingyen van, a béta változatot ugyanis bárki, díjmentesen tesztelheti, ha ellátogat erre az oldalra.

Photoshop helyett: Affinity Photo Windowsra! Tesztelje ingyen! | Techwok.hu

Friss és ropogós, ma jelent meg, szóval még egy ideig ingyen nyúzható.

Az Affinity Photo egyébként tényleg rendkívül hasonlít az Adobe Photoshopra a felületét, gyorsbillentyűit tekintve. Ráadásul szinte mindenre képes, amire jónevű vetélytársa. Nem utolsó sorban pedig villámgyors! Most nem megyünk bele a részletekbe, de mivel a windowsos és a maces változat tudása és felépítése tökéletesen egyezik, annak, aki nem rögtön a béta teszteléssel kezdené, ajánljuk korábbi részletes tesztünket a maces programról.

Photoshop helyett: Affinity Photo Windowsra! Tesztelje ingyen! | Techwok.hu

Jó tudni egyébként, hogy a cég másik szoftveréből, az Affinity Designerből is készül Windows változat (sőt, a béta már egy ideje letölthető belőle, ingyen), így nem csak a Photoshop helyett kínálnak olcsóbb alternatívát, de az Illustratort is ki lehet majd váltani. Ráadásul a két szoftver között, ahogy az korábbi részletes tesztünk megírtuk, nagyon erős integráció van, így egy Designerben készült grafikát gond nélkül folytathatunk a Photo-ban, alkalmazva rajta mondjuk a fotóretusálási eszköztárat.

Photoshop helyett: Affinity Photo Windowsra! Tesztelje ingyen! | Techwok.hu

És csak hogy pletykáljunk: várhatóan jövőre érkezik a kiadványszerkesztő szoftver is, az InDesign ellenében…