Photoshop helyett: Affinity Photo Windowsra! Tesztelje ingyen!

Elhinnék, ha azt mondanánk, létezik olyan program a Photoshop helyett, amelynek segítségével valóban kiváltható Windowson a képszerkesztő programok etalonja? Nem csak a tudását, de még a felületét tekintve is. Pedig van ilyen, ráadásul mi már írtunk róla korábban is, de akkor még csak a maces változat létezett belőle.

Mostanra azonban elkészült az Affinity Photo windowsos változatának bétája is, így ha valaki nem szeretne előfizetéses rendszerben gondolkodni a grafikai munkák vagy a fotóretusálás területén, a Photoshop helyett komolyan érdemes elgondolkodnia ennek a szoftvernek a beszerzésén. Így 50 eurónyi egyszeri befektetéssel juthatunk hozzá egy professzionális képszerkesztő- és fotóretusáló alkalmazáshoz.

Egyelőre ráadásul ingyen van, a béta változatot ugyanis bárki, díjmentesen tesztelheti, ha ellátogat erre az oldalra.

Friss és ropogós, ma jelent meg, szóval még egy ideig ingyen nyúzható.

Az Affinity Photo egyébként tényleg rendkívül hasonlít az Adobe Photoshopra a felületét, gyorsbillentyűit tekintve. Ráadásul szinte mindenre képes, amire jónevű vetélytársa. Nem utolsó sorban pedig villámgyors! Most nem megyünk bele a részletekbe, de mivel a windowsos és a maces változat tudása és felépítése tökéletesen egyezik, annak, aki nem rögtön a béta teszteléssel kezdené, ajánljuk korábbi részletes tesztünket a maces programról.

Jó tudni egyébként, hogy a cég másik szoftveréből, az Affinity Designerből is készül Windows változat (sőt, a béta már egy ideje letölthető belőle, ingyen), így nem csak a Photoshop helyett kínálnak olcsóbb alternatívát, de az Illustratort is ki lehet majd váltani. Ráadásul a két szoftver között, ahogy az korábbi részletes tesztünk megírtuk, nagyon erős integráció van, így egy Designerben készült grafikát gond nélkül folytathatunk a Photo-ban, alkalmazva rajta mondjuk a fotóretusálási eszköztárat.

És csak hogy pletykáljunk: várhatóan jövőre érkezik a kiadványszerkesztő szoftver is, az InDesign ellenében…

Illusztrációk: Affinity Press site

Ne maradjon le erről sem!