Sketch fájlok megnyitása online, telepítés nélkül

Korábban írtunk már az UI/UX tervezés feladatra igen népszerű Sketch alkalmazásról. Ez egy nagyon sokoldalú, jól használható grafikus szoftver macOS-re. Ha eddig még nem próbáltuk, de témába vág, akkor érdemes legalább a próbaverziót megnézni.

Ez eddig rendben is van, a Sketch-ben hatékonyan megtervezhetjük alkalmazások felületét, ikongyűjteményeket, webes grafikai elemeket. De mi történik akkor, ha a terveket szeretnénk mgmutatni olyanoknak, akiknek a gépén nincs fent a Sketch, mi pedig nem JPG vagy PNG változatban akarjuk elküldeni az anyagot?

Nos, semmi gond, erre való a SketchViewer nevű ingyenes online szolgáltatás. Ha regisztrálunk ide Google vagy Facebook fiókunkkal, onnantól kezdve feltölthetjük a .sketch állományokat és ha szükséges, megoszthatjuk azt ügyfelekkel, kollégákkal, ismerősökkel.

Ráadásul a SketchViewer képes verziókövetésre is, így egy adott munkából folyamatosan feltölthetjük az újabb változatokat, később bármikor visszanézhetők online a végrehajtott módosítások. Van lehetőség összehasonlításra is, egymás mellé tehetjük a különféle verziókat.

Természetesen az is fontos, hogy a megjelenítés hibátlan legyen, így próbaképpen több fájlt is feltöltöttünk, módosítgattunk, újra feltöltöttük azokat, de a nézőképen mindig ugyanazt láttuk, amit a valódi Sketch alkalmazásban, ráadásul az Artboardok is megmaradnak, így már csak ezért is praktikusabb ezt a módszert választani a képek megosztásához, mint konvertálgatni. Nagyítási lehetőség is van, így tökéletesen látszanak a részletek is.

Extra funkciókat azért ne keressünk a szolgáltatásban, kifejezetten a megjelenítés a cél, nincsenek se szerkesztési, se jegyzetelési funkciók. Pedig ha ez utóbbi még lenne, annak örülnénk. Külön megosztás gomb sincs, gyakorlatilag az adott kép linkjét kell csak kimásolnunk a böngészőből, akinek elküldjük, regisztráció nélkül is ránézhet a képre.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató