Játékfejlesztéssel ismerkedőknek: ingyen letölthető alapanyagok

Számtalan olyan játékfejlesztő szoftver létezik, amelyek segítségével programkódok írása nélkül készíthetünk játékprogramokat Windowsra, MacOS-re, Linuxra vagy okostelefonokra, tabletekre (iOS, Android). A GameMaker, a Stencyl, vagy a nemrég nálunk is bemutatott – 3D-s játékok készítésére is alkalmas – GameGuru remek megoldások, ha játékot készítenénk, de nem vagyunk programozók. A kérdés csak az, hogy mi van akkor, ha a grafikai megvalósítást illetően is kihívásokkal küzdünk? Miért ne valósíthatnánk meg ettől még egy saját játékot, ha épp ahhoz van kedvünk, mert mi már csak ilyen kísérletező típusok vagyunk.

 

Ingyenes alapanyag kezdő játékfejlesztőknek

Nos, ahogy ingyen felhasználható fotókat, úgy játékokhoz felhasználható grafikákat és hangeffekteket is fellelhetünk az interneten.

Erre remek példa az OpenGameArt.org, ahol hatalmas gyűjtemény található 2D és 3D grafikákból (karakterek, objektumok stb.), textúrákból, hangokból, de még aláfestőzenékből is. Ezek többsége teljesen ingyen felhasználható bármilyen játékban. Se a választék méretére, se a minőségére nem nagyon lehet panasz, mert javarészt jól sikerült alkotásokról van szó.

Ha tehát egy karakterre, látványeffektre (például robbanások, víz stb.), hangeffektekre, vagy éppen sejtelmes háttérzenére van szükségünk, erről az oldalról kényelmesen építkezhetünk. Gyakorlatilag mindegy, milyen fejlesztőkörnyezetben vagy játékszerkesztőben dolgozunk velük, hiszen szinte mindegyikben használhatók.

Ne maradjon le erről sem!