Így állíthatjuk át a Windows 10-et éjszakai, fekete témára

Még a Windows 10 Anniversary frissítésének megjelenése előtt mutattunk egy trükköt, amelynek segítségével bekapcsolható a Windows 10 hivatalos éjszakai üzemmódja a korábbi változatokban is. Ehhez azonban még Registry bejegyzéseket kellett módosítani.

Most azonban, hogy megjelent az Anniversary változat, immár sokkal egyszerűbben választhatja ki bárki, hogy nappali (világos) vagy éjszakai (sötét) üzemmódban szeretné-e használni a Windows 10 modern alkalmazásait.

A megoldás nagyon egyszerű: a Win + I kombinációval nyissuk meg a Gépházat, majd válasszuk a Színek opciót. Itt görgessünk le a lap aljára, ahol legalsó opcióként megtaláljuk az Alkalmazás-üzemmód kiválasztása lehetőséget. Kattintsunk a nekünk tetsző változatra, s a Windows 10 azonnal teljesíti kérésünket.

 

Anniversary frissítés

A Windows 10 Anniversary frissítése persze nem csak ennyi újdonságot hozott. Megszelídült Start-menü, kezesebb virtuális Asztalok, új funkciók az Edge böngészőben, Windows Hello beléptetőrendszer, Windows Ink fejlesztések, ügyesebb Cortana digitális asszisztens, univerzális Skype alkalmazás, letisztultabb Műveletközpont, egy halom új Emoji, új akku-üzemidő növelési opciók stb. Egyszóval számtalan hasznos változást eszközöltek a rendszeren Redmondban. Azoknak, akik korábban frissítettek már a Windows 10 valamelyik verziójára, ez a frissítés teljesen ingyenes.

Ne maradjon le erről sem!