Hihetetlenül kényelmes online szövegszerkesztő a Dropboxtól

Mutattunk már online szövegszerkesztőket, ám mai választottunk különlegessége az, hogy a Dropbox szolgáltatás készítői adták közre. Ingyen.

A Dropbox Paper egy nagyon jól sikerült, aprólékosan kidolgozott online szövegszerkesztő, amelyet tökéletesen kihasználhatunk például megbeszéléseken, jegyzetek készítésére.

Ha már van Dropbox fiókunk, akkor különösebb tennivalónk nincs: el kell navigálni a paper.dropbox.com oldalra, s ott belépni a meglévő fiókunk adataival. Ha még nincs ilyenünk, létrehozhatjuk pillanatok alatt, így hozzájutva több GB ingyenes online tárhelyhez, s persze a Dropbox Paperhez.

Miután beléptünk, kezdhetjük is a munkát. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, érdemes megnézni a minta dokumentumokat, amelyekből tökéletesen kiderül, mire képes a Paper. Ha ezen túl vagyunk, létrehozhatjuk első dokumentumunkat.

Az egyszerű szövegírás mellett beilleszthetünk képeket (feltölthetjük a gépről vagy Dropbox tárhelyünkről is átvehetjük), létrehozhatunk táblázatokat, felsorolásokat, jelölhető tennivaló listákat stb. A szöveget formázhatjuk is, akár markdown jelölésekkel is, de ezeket a program azonnal át is alakítja a megfelelő külsőre (bekezdés, alcím, félkövér szöveg stb.).

Egy dokumentumon belül akár több részre is oszthatjuk jegyzeteinket, elválasztó vonalak alkalmazásával.

A Dropbox Paper lényeg persze nem az, hogy online szerkeszthetünk szöveget, hanem az, hogy az így létrehozott anyagokat megoszthatjuk például kollégáinkkal és közösen is dolgozhatunk rajtuk, vagy megjegyzéseket fűzhetünk minden egyes részlethez.

Mivel szövegszerkesztő, természetesen van lehetőség karakterek és szavak számlálására is (sőt, a beszúrt emoji-kat is számolja). Az elkészült anyagokat markdown szövegként vagy Word dokumentumként tölthetjük le.

A Dropbox Paper felülete abszolút letisztult, tényleg jó érzés dolgozni vele, a különböző funkciókat helyi menük segítségével érhetjük el. Gyors és kényelmes munkát tesz lehetővé. Ha még nem találtunk erre a célra megfelelő szoftvert, érdemes kipróbálni.

Egyelőre béta verzió, de szépen haladnak. Mobil app változat is elérhető a Paperből (bár egyelőre az itthoni App Store-ban még nem szerepel, de Androidra már telepíthetjük).

Ne maradjon le erről sem!