Online markdown szövegszerkesztő, megbeszélések gyors jegyzeteléséhez

Az értekezleteken, tárgyalásokon elhangzó dolgokat általában érdemes feljegyezni valahová, hogy később is emlékezzünk a megbeszéltekre. Ehhez a szinte minden rendszer (asztali vagy mobil) kínál valamilyen jegyzet alkalmazást. De mi van akkor, ha olyan jegyzetet szeretnénk létrehozni, amelyben később bárki beleírhat még?
Nos, ilyen esetekben vagy telepítünk mindenkinek egy csoportmunkára alkalmas szoftver (amilyen például a nálunk is bemutatott, ingyenes Microsoft OneNote), vagy keresünk egy könnyen használható, telepítés nélkül működő online megoldást.

 

Canvas: markdown szövegszerkesztő

Aki ez utóbbi módszerre szavaz, annak érdemes megismerkednie a Canvas nevű – jelenleg – ingyenes, online szolgáltatással, ami nem más, mint egy tetszőleges böngészőben használható markdown szövegszerkesztő.

 

use-canvas-1

 

Használatához nem kell telepítenünk semmit, csak elvégezni egy gyors, ingyenes regisztrációt. Ha ez megvan, máris nekifoghatunk a dokumentumok gyártásának. Illetve előtte érdemes még egy dolgot megtenni: létrehozni cégünk canvas mappáját. Így ugyanis egy helyre gyűjthetjük a munkát érintő feljegyzéseket.
A szövegbevitelnél a markdown módszernél megszokott jelöléseket használhatjuk, amelyeket a rendszer ugyan azonnal át is vált hagyományosan megjelenő stílusra, de amint újra akarjuk formázni valamelyik szövegrészt, rögtön újra a markdown jelöléseket látjuk.

 

use-canvas-2

 

Zavaró tényezőktől mentesen, gyorsan és egyszerűen jegyzetelhetünk így, s ha a felület jobb felső sarkában lévő fogaskerékre kattintva kiválasztjuk az Allow public edits opciót, akkor a dokumentum linkjét megosztva bárkinek van lehetősége beleírni abbal, regisztráció nélkül is.

 

use-canvas-3

 

A Canvas természetesen nem csak meetingek jegyzeteinek készítésére alkalmas, tetszőleges okból használhatjuk szövegszerkesztőként. Az elkészült dokumentumok online tárolódnak Canvas fiókunkban, s bár exportálni nem lehet külön menüpontban a kész anyagokat, de tulajdonképpen egy egyszerű Ctrl + C és Ctrl + V kombinációs segítségével bármilyen másik szövegszerkesztőbe átrakhatjuk azokat később. Ráadásul a megfelelő markdown jelölésekkel.
Ha tehát jól használható online markdown szövegszerkesztőre van szükségünk, a Canvast feltétlenül próbáljuk ki!

Ne maradjon le erről sem!