Ingyenes online grafikai program és mobil app az Adobe-tól: új Canva alternatíva

Ha online grafikai megoldások kerülnek szóba, két név szinte mindig előkerül. az egyik a Canva, a másik az Adobe Spark. A Canva ebben a témakörben szinte megkerülhetetlen darab, ha valaki nem szeretne összetett grafikai szoftvereket, rajzprogramokat telepíteni, viszont szeretne játszi könnyedséggel készíteni Facebook fejléceket, könyvborítókat, bannereket, képeslapokat, annak feltétlenül meg kell ismernie. Mi is írtunk már róla többször, például itt. A Canva egyik nagy konkurense pedig eddig az Adobe Spark volt, szintén remek online grafikai eszközként, bár kisebb tudással. Most a Spark teljesen újjászületett, a Creative Cloud Express szolgáltatás formájában, amely nem más, mint egy Ingyenes online grafikus program és mobil app az Adobe-tól, amely remek Canva alternatíva lehet.

Adobe Creative Cloud Express: ingyenes online grafikai program és mobil app az Adobe-tól

Az Adobe Creative Cloud Express tehát csak részben új, az alapját az egykori Adobe Spark adja, ám mostantól a felülete külsőleg és eszköztárát tekintve egyaránt jobban hasonlít a Canva által képviselt stílusra.

Természetesen az Adobe-nak azért nem kell a szomszédba menni ahhoz, hogy beletehessen különleges extrákat is egy ilyen alkalmazásba. Az új felület olyan nagyszerű – és könnyen használható – funkciókat rejt, mint a fotók hátterének automatikus eltüntetése, animált tartalmak létrehozása, a képméret egyszerű hozzáigazítása a közösségi oldalak jellemzőihez, képformátumok közötti konvertálás, ismétlődő videók létrehozásának lehetősége, videók összefűzése, vagy épp a videók sebességének módosítása.

A működés is sokat egyszerűsödött: a felület átláthatóbb, a tonnányi eszközből meglepően könnyen kiválaszthatjuk azt, amire éppen szükségünk van, s többek között csoportokba rendelhetjük végre a grafikus objektumokat, ami megkönnyíti a nagyszámú elem menedzselését. Természetesen most is van egy halom remek sablon, tengernyi betűtípus, grafikai elem, ikon, szabadon használható fotó stb. S természetesen továbbra is adott a lehetőség, hogy saját képet, fotót, logót stb. töltsünk fel és azzal dolgozzunk a digitális vásznon. Ha pedig végeztünk a munkával, a kész képet menthetjük JPG, PNG képként vagy PDF dokumentumként egyaránt a gépünkre.

Az Adobe CC Express online szolgáltatás, így gyakorlatilag bármilyen rendszeren gond nélkül használható. Működik minden modern böngészőben, de ha épp mobilon lenne rá szükségünk, akkor érdemesebb letölteni az app változatot, amely iOS-re és Androidra egyaránt elérhető.

Összegzésül: egy remek Canva alternatíva

Mindent egybevetve az Adobe Creative Cloud Express egy kifejezetten jól sikerült online grafikus alkalmazás, amely ráadásul akár teljesen ingyen is rendelkezésünkre áll. Használatához mindössze egy ingyenes Adobe fiókot kell létrehoznunk, majd azzal bejelentkezni az Adobe CC Express felületén, vagy az okostelefonos appban. Bár a legtöbb fontos eszköz díjmentesen használható, a sablonok és a funkciók között egyaránt akadnak olyanok, amelyeket csak előfizetésért cserébe érhetünk el. A Premium tartalmak persze az Adobe-tól megszokott magas színvonalat hozzák, így ha napi munkaeszközként van szükségünk a Adobe Creative Cloud Express-re, akkor megéri az előfizetés. De ha csak épp egy saját képeslap, banner, Facebook fejléc összedobásán gondolkozunk, akkor valószínűleg megteszi majd az ingyenes változat is.

Ne maradjon le erről sem!