TOP 3: látványos analóg órák a Windows Asztalára, ingyen

Az idő meglehetősen fontos dolog az életben, így aztán az ember szeretné kényelmesen nyomon követni a múlását. Ha jó lenne állandóan szem előtt tartani a pontos időt, ráadásul kedveljük a hagyományos, mutatókkal ellátott órákat, az alábbi kis programok jó szolgálatot tehetnek. Amellett, hogy praktikusak, még a Windows Asztal látványát is feldobják. Ha pedig valakinek ez a válogatás nem jönne be, annak érdemes elolvasni korábbi cikkeinket, amelyekben működő órás háttérképeket, illetve látványos órás képernyővédőket mutattunk (modern és retró kivitelben).

 

ClockX

A ClockX régi motoros, ennek megfelelően mára igen kiforrott. Nem túl erőforrás-éhes, így folyamatosan mehet, nem akasztja meg a gépet. A program rengeteg előre csomagolt skinnel érkezik, a karórától a modern analóg órákig mindenféle külsőt választhatunk. Beállíthatjuk úgy is, hogy folyamatosan a megnyitott ablakok fölött lebegjen, de ha ez zavaró lenne a munkánkban, hátul is tarthatjuk az Asztalon. Fontos lehet, hogy akár magyar nyelven is használható, így aki nem tud angolul, az is könnyedén kiigazodhat a beállítások opciói között.

 

windows-ora-1

Extraként figyelmeztetéseket is beállíthatunk, így akár tennivalóinkra is figyelmeztet a megadott időpontokban.

 

Clock!

A Clock! nagyon hasonló a ClockX-hez, de itt a különféle témákat tovább finomíthatjuk. A kiválasztott skineken belül még állítgathatunk a színvilágon, a mutatók stílusán.

 

windows-ora-4

Változtatható az órák mérete is. Itt is beállíthatunk riasztásokat, így tennivalóinkra is figyelmeztethet, sőt, akár egy adott programot is elindíthatunk vele a megadott időpontban.

 

Vista Clock

Utolsó választottunk egy valódi, multifunkciós óra. A Vista Clock szintén skinezhető, bár alapból csak két, szépen kidolgozott felületet kapunk.

 

windows-ora-vistaclock-0

Kárpótlásul viszont van egy halom extra funkció: visszaszámláló, stopper stb. Itt is megszabható, hogy állandóan látni akarjuk, vagy elég akkor, amikor az Asztal felülete van előttünk.

Mindhárom óra szépen működik, jól használhatók. Ízlés kérdése, kinek, melyik jön be leginkább. Mivel teljesen ingyenesek, sok vesztenivalónk nincs velük. Egy próbát mindenképpen megérnek.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató