Működő órás háttérképek ingyen, Windowsra és OS X-re

Jogosan érhet minket az a vád, hogy kissé rá vagyunk kattanva az órás háttérképekre és képernyővédőkre, hiszen nem is olyan régen mutattunk ez utóbbiakból kettőt is (egy retrót és egy ultramodernet). De mit tegyünk, tényleg kedveljük az ilyeneket. Ezúttal például olyan órás háttérképek lesznek terítéken, amelyek valóban mutatják az időt (és a dátumot) a Windows vagy az OS X Asztalán.

Kell egy program

Az egész úgy indul, hogy szerzünk egy programot, amely képes az efféle háttérképek “üzemeltetésére”. Ilyen például Windowsra a teljesen ingyenes Dexclock, vagy OS X-re a Wallpaper Clock.

Mindkét esetben egy alap programot kapunk, amelyben beállítható pár dolog, de órákat még nem nagyon találunk bennük (a Dexpot azért rendelkezik néhánnyal, de elenyésző az alap választék).

Sebaj! Ha beüzemeltük őket, jöhet a következő lépés: a háttérképek letöltése.

Órás háttérképek beszerzése

Erre a célra egy régi ismerőshöz fordulunk. Hűséges olvasóink nem most találkoznak először a Vladstudio háttérképeivel. A különbség annyi, hogy ezúttal nem egyszerű képeket töltünk le, hanem kifejezetten erre a célra készült, működő órákat is “rejtő” háttereket.

Ehhez csak el kell vándorolnunk a böngészőben a Vladstudio megfelelő aloldalára, letölteni azt a hátteret, amelyik megtetszett a választékból, majd duplán kattintva a letöltött fájlra, aktiválni azt. Így azonnal láthatjuk is az eredményt: lesz egy működő óra az Asztal háttereként.

A Vladstudiós letöltésekre ez esetben is vonatkozik, hogy nem minden képernyőmérethez tölthetünk le ingyen háttérképet. Így ha olyan méretben lenne szükségünk rá, ami esetleg nem ingyenes, előfizethetünk az oldal teljes tartalmára néhány dollárért.

Ettől kezdve bármit letölthetünk onnan, korlátlanul. Van rengeteg stílusos háttérkép, sőt még Photoshop minták is, így érdemes elgondolkodni a dolgon.

Mindenesetre az ingyenes letöltések is javarészt megteszik az átlagos gépeken.

Utószó

Ha valakinek esetleg nem jön be a Dexclock, akkor több alternatív alkalmazást is talál, amelyek kezelik a Vladstudiós órákat. Ilyen például a Perfect Clock vagy a Chamclock. Ezek viszont nem ingyenesek, bár cserébe rengeteg extra funkciót tartalmaznak. Ha meg akarjuk úszni ingyen, barátkozzunk meg a Dexclock lehetőségeivel.

Ne maradjon le erről sem!