Villámgyors képletöltés Chrome-ban, dupla kattintással

A minap mutattunk egy jópofa Chrome kiegészítőt, amelynek segítségével éjszakai üzemmódban, fekete alapon használhatjuk a Facebookot és a Google keresőjét.
Ám a sors úgy hozta, hogy mára is jutott egy Chrome plug-in. Igaz, ezúttal teljesen más a cél: egyszerűsítjük a fotók és grafikák letöltését a weboldalakról.
A Double-click Image Downloader tényleg gyerekjátékká teszi a letöltést. Rengeteg időt spórolhatunk vele, hiszen a macerás “jobb klikk, mappaválasztás” stb. lépések helyett elegendő duplán kattintani a kiszemelt képre a weboldalon, s máris indul a letöltés, hogy aztán a Downloads (Letöltések) mappában megtaláljuk az áhított képfájlt.

 

chrome-double-click-pic-download-1

De a készítők azokra is gondoltak, akiknek nem jön be a dupla kattintás: beállíthatjuk a modult úgy is, hogy elegendő legyen egyet kattintani a képek meghatározott pontjára, vagy mondjuk nyomva kelljen tartani a letöltés indításához a Shift billentyűt is a kattintással egy időben.

 

chrome-double-click-pic-download-2

Sőt, arra is van lehetőségünk, hogy megtiltsuk a plug-innek, hogy bizonyos oldalakról letöltsön.
Ennél egyszerűbben már tényleg csak gondolatátvitellel lehetne megoldani a dolgot, de az még odébb van kicsit. Szóval aki egyszerűsíteni szeretné a képek letöltését, egyelőre érje be ennyivel és próbálja ki ezt az ingyenes Chrome modult.

Ne maradjon le erről sem!