Látványos edm és hírlevél készítése, egyszerűen

Korábban bemutattuk már a MailDesigner Pro nevű maces hírlevél-készítő szoftvert, amelynek segítségével pont olyan egyszerűen hozhatunk létre modern, több eszközre optimalizált hírleveleket, mintha egy szövegszerkesztőben, vagy egyszerűbb tördelőprogramban dolgoznánk.
Fogd és dobd módszerrel készíthetjük el HTML5 alapú leveleinket, mindenféle kódsorok írása nélkül. Ráadásul azonnal optimalizálhatjuk is leendő küldeményünket a különféle mobil eszközökre, tabletekre, okosórákra, így az bármilyen kütyün vagy gépen gusztusos és olvasható lesz.
A kész levelet szinte minden hírlevélküldő rendszerben lehet hasznosítani (Webgalamb, Mailchimp stb.).
Most megjelent a program új verziója, amely számtalan apró, de hasznos újdonsággal büszkélkedhet, hogy még egyszerűbb legyen egy edm vagy hírlevel készítése.

MailDesigner Pro 3

A MailDesigner Pro 3 kicsit letisztultabb felületet kapott elődeihez képest, de nem kell megijedni, nem lesz szükség újratanulni az egészet. Minden ugyanúgy működik, mint azelőtt, sőt, kicsit gyorsabb és áttekinthetőbb is lett a program, hála az átalakított oldalsávnak.
Az egyik lényeges újítás, hogy immár a retina kijelzők felbontásához is igazodhatnak leveleink, így például a legújabb maceken vagy egy iPad Prón is kiváló lesz a képminőség.

Mail-designer-pro-3-2

Ha pedig már a képeknél tartunk: mostantól a háttérképek is normálisan hozzáigazíthatók a különféle felbontásokhoz, ami tovább növeli az alkotói szabadságot a levelek tervezésekor.
Eddig csak iPhone, androidos mobilok, illetve Apple Watch előnézet volt a programban, mostantól viszont azt is tesztelhetjük, hogy a különféle asztali gépek felbontásán miként fest majd a levelünk. Ezek az új előnézeti ablakok is százalékosan méretezhetők, így ha a gépünknek esetleg kisebb felbontása van, mint az ellenőrizendő változatnak, az sem jelent gondot: a program automatikusan skálázza a látványt.

Mail-designer-pro-3-1

Érdekesség, hogy immár kategorizálhatjuk is leveleinket, ami sok kampány esetén jóval átláthatóbbá teszi a projekteket.
Kevésbé látványos, de igen fontos módosításokat végeztek még a szövegkezelésben, illetve a HTML exportban is. Utóbbinak köszönhetően a hármas verzióban készült levelekkel még kevesebb gondunk lesz a temérdek különféle e-mail kliensben. Igyekszik mindegyikhez megfelelően igazodni.

Végül egy logikusnak tűnő lépés a készítők részéről: végre a Pro változat is tud sablont exportálni az OS X saját Mail alkalmazásába, így ha abból akarjuk kiküldeni az elkészült levelet, most már nem kell külön babrálnunk az erre a célra készült olcsóbb verzióban, minden megvan egy helyen.

Továbbra is nagyon kezes

Tesztjeink sorána MailDesigner Pro 3 megbízhatón működött, az új funkciók nagyon hasznosnak bizonyultak és az átalakított felület is sokkal hatékonyabb munkát tesz lehetővé, anélkül, hogy teljesen újra kellene tanulni a program használatát.

A több mint 70 sablon remek alap azoknak, akik csak most kezdik az ismerkedést a programmal. Kapunk rengeteg felhasználható grafikai elemet, köztük sok mozgó objektumot is. De leveleinket tarkíthatjuk a manapság divatos animált GIF-ekkel, vagy akár beágyazott videókkal is.
A MailDesigner Pro 3 a 90 dolláros árat abszolút megéri, ha komolyan foglalkozunk hírlevelek vagy edm-ek készítésével.

Ne maradjon le erről sem!