Fontkészlet, amellyel minimalista ikonok illeszthetők honlapunkba

Az elmúlt hetekben több remek weboldal-készítő alkalmazást mutattunk már be, így bárkinek lehetősége van – akár teljesen ingyen – a honlapkészítésre, még programozói vagy grafikusi tudás nélkül is.
De mi van akkor, ha szeretnénk honlapunkat minimalista ikonokkal feldobni kicsit?
Semmi gond, a Font Awesome nevű oldalon ugyanis éppen ilyeneket találunk.

 

fontawesome

 

A folyamatosan bővülő gyűjtemény viszonylag könynen beépíthető bármilyen weboldalba, a csomag letöltése után a készítők által megadott fájlokat kell csak weboldalunk megfelelő mappáiba (CSS, fonts stb.) másolni és az oldal forráskódjának HEAD részében megadni egy sornyi kódot.
Ettől kezdve a honlapon bárhová beilleszthetünk ikonokat, hasonló kódokkal, mint az alábbi (ez speciel egy retró fényképezőgép ikon hivatkozása):

<i class=”fa fa-camera-retro fa-lg”></i> fa-lg

A teljes gyűjtemény itt megtekinthető, ráadásul kereshetünk is adott témára, így pillanatok alatt meglelhetjük, amire szükségünk van.
Egyszerűbb-e így, mint mondjuk PNG formátumú ikonokat beilleszteni? Ízlés kérdése. De például az oldal méretének szempontjából igen praktikus megoldás. Különösen, ha sok ikont használunk mondjuk felsorolások vagy kiemelések esetén.
Extraként itt ráadásul animált ikonok is a rendelkezésünkre állnak.
A letölthető ZIP fájlban a webes készlet mellett OTF formátumban megtalálható a teljes kínálat, így akár egy Word dokumentumba is beilleszthetjük az ikonokat. Ehhez itt található egy kis segítség.
Használható egyébként WordPress alapú oldalakon is. Ehhez a legegyszerűbb megoldást a Better Font Awesome plug-in telepítése jelenti.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató