Landing page készítése egyszerűen, de profi kivitelben

Manapság egy kkv már nem érvényesülhet honlap nélkül. Ha más nem, legalább egy alapszintű landing page-et ajánlott létrehozni, hogy a termékeinket, szolgáltatásainkat online is megismerhessék leendő ügyfeleink.

A program kiválasztása

Ha honlapkészítésre adjuk a fejünket, s nem akarjuk a munkát másra bízni, ma már bőven találunk hatékony eszközöket.
Ott van például az Adobe Muse, amely igen komoly repertoárral rendelkezik, használatához sem kell pilótavizsga, viszont sajnos havi előfizetésre van szükség a használatához, amit egy induló cég nem feltétlenül ruház be. Előnye viszont, hogy cross-platform, vagyis Windowson és OS X-en egyaránt bevethető.
Választhatjuk a WordPress-t is, ám azzal már macerás összehozni egy igazán egyedi honlapot, hiába az ingyenesség. Igaz, cserébe sokkal összetettebb dolgokra képes, mint bármely “offline” webszerkesztő program. Például gond nélkül beépíthetünk egyedi webshopot, tagsági rendszert, időpont foglalásra megoldásokat stb. Elszállhatunk, de ez jóval több időt visz el és szakértelmet is kívánt. Ha összetettebb oldalra van szükségünk, érdemesebb elgondolkozni a munka kiszervezésén, például a Szakiro.hu vagy hasonlóan megbízható szolgáltatókhoz (a Szakiro.hu-n akár profi tartalmat is kérhetünk az oldal elkészítése mellé, ami manapság legalább olyan fontos, mint maga az oldal megléte).
De akadnak köztes megoldások is. Macen ilyen például a Sparkle, amely leginkább a Muse-hoz hasonlítható, viszont csak egyszeri (80 eurós) befektetést jelent és használhatjuk ameddig akarjuk.
Ha ragaszkodunk hozzá, hogy házilag készítsük el oldalunkat, akkor a Sparkle remek választás lehet.

Landing page készítése

A Sparkle használata nagyjából olyan, mintha egy tördelőporgrammal dolgoznánk: szépen elhelyezhetjük egymás mellett a kép- és szövegdobozokat, videókat, gombokat, linkeket stb. Oldalainkat teljesen testreszabhatjuk, s bár mi most landing page-ről beszélünk, de a Sparkle segítségével könnyedén összerakhatunk egy több aloldalból álló statikus honlapot, kitölthető kontakt űrlapokkal, közösség oldalak integrációjával, SEO optimalizációval (azért ezzel kapcsolatban nem árt tudni, hogy a frissülő tartalom erősen ajánlott ma már a sima SEO optimalizáláson túl).

Oldalainkat feldobhatjuk animációkkal is, például a fejlécnek használt fotó, vagy a galéria előtűnhet, beúszhat a képernyőre, mindezt természetesen teljesen HTML5 alapokon. S ami még nagyon fontos: készíthetünk mobilra, tabletre is optimalizált, reszponzív oldalt is.
Egyszóval minden adott, hogy egy dögös oldalt készítsünk, ráadásul tényleg pillanatok alatt, mert a program felépítése, az objektumok és az oldalak opcióinak kiválasztása szinte gyerekjáték. ha elbírunk egy szövegszerkesztővel, itt sem lesz gondunk.

Aki még emlékszik az Apple iWebjére, az képzelje el úgy, mintha a Sparkle annak feltuningolt verziója lenne. Igaz, sablonok nélkül, de cserébe teljes alkotói szabadsággal dolgozhatunk benne.
Egyébként még csak nem is kell zsákbamacska módjára befektetnünk a programba, van belőle ugyanis próbaverzió is.
Ha tehát egy Mac előtt ülünk és házilag szeretnénk megoldani cégünk honlapjának elkészítését, viszont nem akarunk emiatt havidíjat fizetni, érdemes elgondolkodni a Sparkle megvásárlásán.

Korábban mutattunk egy másik alkalmazást is, amely teljesen ingyenes és használható Macen és windowsos PC-n egyaránt, sőt, még a mobilunkon is készíthetünk vele látványos landing page-et.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató