Régi fotók letöltése ingyenes felhasználásra

Korábban írtunk már két olyan oldalról, ahonnan ingyen juthatunk minőségi grafikákhoz és fotókhoz. Ezekről itt találják a részletekbe menő cikket, s persze a linkeket. Ezúttal azoknak szeretnénk forrásokkal szolgálni, akik régi magyar fotókat keresnek, hogy tanulmányokhoz, könyvekhez, weboldalakhoz használják fel azokat. Következzen hát a régi fotók letöltése, több mint hatvanezer korabeli magyar fényképpel.

Régi fotók letöltése

A Fortepan nem csak akkor lehet érdekes, ha blogunkba, weboldalunkra, kiadványainkba keresünk fotókat illusztráció gyanánt. Az oldal valódi időutazásra invitál minket: órákat lehet eltölteni a böngészésével. Mivel a fotókhoz találunk rövid leírást is, nem kell találgatnunk, mit látunk a képen. Egyszerűen fantasztikus. Az állandóan bővülő gyűjtemény minden támogatást megérdemel, így aki teheti támogassa őket.


Cserébe az oldal Creative Commons CC-BY-SA-3.0 licenc alapján teszi közzé a fotókat, vagyis – nagyon röviden – szabadon felhasználhatjuk azokat (a képek közzétételekor viszont fel kell tüntetni a Fortepant, mint forrást és a kép közreadójának nevét is). Ez hatalmas lehetőség, de szerintünk ennél sokkal többet jelent, hogy az oldal segítségével gyakorlatilag a magyar történelemben kalézolhatunk, szabadon. Szóval ha nincs szükségünk épp illusztrációra, akkor is érdemes itt barangolni.

Nyitóképünk a Fortepanról származik. Az eredeti fotó itt érhető el.

Ne maradjon le erről sem!