Billentyűkombinációk: gyorsabb váltás programok között

Ha sokszor érezzük úgy, hogy a Windows Tálcája kihasználatlanul foglalja a helyet és sokkal gyorsabb lenne az alkalmazások között valamilyen billentyűkombinációk segítségével váltani, akkor a 7+ Taskbar Numberert egyenesen nekünk készítették programozói.

 

Számozott gombok és billentyűkombinációk

Billentyűkombinációk használatával szinte minden esetben hatékonyabb a munka, mintha állandóan a képernyőn keresgéljük az egérkurzor számára az újabb és újabb célpontokat. Ám a programok közvetlen váltására a Windowsban nincs igazán hatékony megoldás.


Itt van viszont a 7+ Taskbar Numberer, amely egy egészen új megközelítést alkalmaz: beszámozza a Tálcán látható gombokat, vagyis a futó alkalmazásokat.
Ettől kezdve a Windows gomb és az adott számbillentyű lenyomásával azonnal megjeleníthető a kívánt program ablaka.

Sőt, akadnak még egyéb extrák is:

  • Ha a Windows + Alt kombináció mellé nyomunk számot, akkor az adott program Tálca-menüje jeleníthető meg
  • Amennyiben a Windows + Shift (vagy Windows + Ctrl) kombinációt ütjük le egy számmal, akkor az adott programból nyithatunk új ablakot

A program innen tölthető le, teljesen ingyen. Használható Windows 7, Windows 8 és Windows 10 rendszereken egyaránt. Van belőle 32 és 64 bites változat is.

Sajnos az automatikus indítást nem oldották meg, lévén még telepítő sem készült hozzá. Miután kicsomagoltuk, tetszőleges mappából futtatható és a használt Windows verziótól függően nekünk kell megoldani az automatikus indítás beállítását.

Ne maradjon le erről sem!