Youtube zenehallgatás a háttérben, iPhone-on

Bár Apple Music szerintünk egy jól sikerült és kényelmesen használható szolgáltatás, ha valaki beéri kicsit gyengébb minőséggel, a Youtube-ról is könnyedén streamelhet seregnyi zenét. Na de mi van akkor, ha az iPhone-on vagy iPaden hallgatnánk például hosszabb meditatív dalokat, miközben egy másik appban dolgozunk, böngészünk?

 

Youtube zenehallgatás, háttérben

Az iOS-re készült Youtube alkalmazás ugyan remek, de sajnos amint háttérbe küldjük, leállítja a lejátszást és elnémul. Szerencsére van megoldás, ráadásul pofonegyszerű, mindenféle extra telepítés nélkül megoldható a Youtube zenehallgatás.

 

Indítsuk el a webböngészőt (Safari) a készüléken és nyissuk meg a youtube.com oldalt. Ha van Youtube alkalmazás a telefonon, a rendszer felajánlhatja, hogy abban nyissuk meg az oldalt, de ezt ne engedjük neki.
Miután kiválasztottuk a Youtube alkalmazásban a videót (például remek, több órás meditációs zenéket is találunk a gyűjteményben, de a módszer jól jön akkor is, ha online videotanfolyamot hallgatnánk háttérben), indítsuk el a lejátszást.

Ezután küldjük háttérbe a böngészőt, amire válaszul a lejátszás azonnal elnémul. Ám az iOS alsó paneljét megnyitva (húzzuk a képernyő legaljáról felfelé az ujjunkat), majd a megjelenő lejátszás gombot megérintve máris folytatható a lejátszás.
Sajnos lejátszási listák esetében a dolog nem működik, de ha hosszabb videó hangját szeretnénk háttérbe küldve hallgatni, ez egy remek megoldás. Feltéve persze, hogy adatcsomagunk megengedi a méretesebb anyagok streamelését, vagy mondjuk wifi kapcsolattal csatlakozunk az internethez.

Ne maradjon le erről sem!