Microsoft OneDrive ARM verzió letöltése Apple M1 gépekhez és Windows ARM-hoz

Bár a Microsoft Office maces változatának gyakorlatilag minden alkotóeleme (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) régóta optimalizálva van az Apple M1-es Mac gépeire, a szintén sokaknak fontos OneDrive kliens eleddig csak az Intel processzorral szerelt Macekhez volt hozzáidomítva. Ez szerencsére nem jelentette azt, hogy ne lenne használható az M1-es gépeken is, de mivel ilyenkor a Rosetta 2 rétegen keresztül futott (ez gondoskodik az Intel processzorra készült alkalmazások M1-es gépeken történő futtatásáról), így a teljesítmény elmaradt a natív megoldásokétól, ráadásul a MacBookok esetében az akkuidőt is lerövidítette. Mostantól azonban megoldható a Microsoft OneDrive ARM verzió letöltése Apple M1 gépekhez és Windows ARM-hoz, igaz, egyelőre még csak teszt változatban, vagyis csak azoknak, akik jelentkeznek az Office Insider programba.

Microsoft OneDrive ARM verzió letöltése Apple M1 gépekhez és Windows ARM-hoz

Bár a végleges OneDrive ARM kiadást majd csak a jövő év elejére ígéri a Microsoft, azok, akik csatlakoztak az Office Insider programhoz, már most is tesztelhetik gépükön a készülő új verziót.

Ha valaki engedélyezi az Insider buildek telepítését a Macjén (mindegy, hogy a Beta vagy a Preview csatornát választja), akkor ezen a héten jó eséllyel megkapja a OneDrive 21.245.1118.0001-es buildjét (nem egyszerre érkezik mindenkihez, a cég hét elején tette közzé és a hét végéig elvben mindenkihez odaér). Ebben a Help & Settings gombra, majd a megjelenő panelen az About fülre kattintva bekapcsolhatja az Insider Preview frissítések fogadását, s ezzel együtt az ablak alsó részén megjelenő Get Apple Silicon Build gombra kattintva letöltheti, majd telepítheti az M1-es gépekre készült változatot.

Ha valakinek nem tetszene, ugyanitt a Go back to Intel build gombra kattintva tudja visszaállítani az inteles verziót, bár nálunk például egyelőre jól funkciónál az ARM változat. Igaz is, ARM: a cég nem csak a maces, hanem a windowsos OneDrive-ból is közreadta az ARM processzorokra készült előzetest, így aki a Windows ARM változatát használja, szintén telepítheti az új verziót. Az eljárás ugyanaz, csak ott egy Get ARM64 build feliratú gombra kell kattintani.

Aki pedig bármely platformon szeretné a lehető legtöbbet kihozni a OneDrive-ból, annak ajánljuk korábbi cikkünket, amelyben mindent elmondtunk a OneDrive lehetőségeiről.

Ne maradjon le erről sem!