Táblázat beillesztése Gmail levelekbe a webes felületen

Ha valaki a webes Gmail felületet használja levelezéshez, jól tudja, hogy bár a Google folyamatosan fejleszti levelezőjét, azért akadnak még furcsa hiányosságai. Az egyik ilyen, hogy nincs alapból egy egyszerű módszer, amivel egy táblázat beillesztése Gmail levelekbe megoldható lenne a böngészőben elérhető felületen. Más a helyzet, ha valamilyen e-mail klienst használunk Gmail leveleink menedzselésére, de ha valaki ragaszkodik az eredeti Gmail oldalhoz, akkor kénytelen megbarátkozni vele, hogy táblázatokat (vagy mondjuk gombokat) nem tud beilleszteni a leveleibe. Szerencsére – mint annyi más feladatra – erre is van egyszerű és ingyenes megoldás. Máris mutatjuk!

Gmail Tables by cloudHQ: táblázat beillesztése Gmail levelekbe a webes felületen

Ahhoz, hogy bármikor beilleszthessünk egy szépen formázott táblázatot készülő leveleinkbe, két dologra lesz szükség: a Chrome böngészőre és a Gmail Tables by cloudHQ kiegészítőre. Utóbbit pár mozdulattal telepíthetjük a Chrome-ba, s ettől kedzve ha megnyitjuk a Gmail webes felületét, majd a Levélírás gombra kattintunk, a Küldés gomb mellett egy új ikont találunk. Erre kattintva, majd a megnyíló menüből a Table menüpontot választva, a felugró ablakban megtervezhetjük leendő táblázatunk felépítését és megjelenését. Meghatározhatjuk a sorok és oszlopok számára, a köztük lévő távolságot, a keres vastagságát, fejlécek színét stb.

Ha mindennel megvagyunk, csak kattintsunk az OK gombra, s máris nekiláthatunk kitölteni a levélbe illesztett táblázat celláit. Ha valamit módosítani kellene, a táblázat bal alsó sarkánál megjelenő Edit linkre kattintva újra előszedhetjük a tervezőfelületet és átszabhatjuk táblázatunk jellemzőit. 

A kiegészítő érdekes és hasznos extrája a Button menüpont, amellyel ízléses, linkkel ellátott gombokat is beszúrhatunk leveleinkbe. Mindez jól jöhet, ha kicsit jobban tagolt e-mailek írásának gondolatával kacérkodunk. 

Ha valaki további extrákkal szeretné felturbózni Gmail levelezését, vagy csak szeretné jobban kihasználni annak alapból meglévő lehetőségeit, Gmail dossziénkbantovábbi hasznos tippeket talál.

Ne maradjon le erről sem!