Heti TOP: a biztonságos online vásárlástól az ingyenes képszerkesztőig

Mivel közeledik az ünnep és idén többen döntenek úgy, hogy inkább az online ajándékvásárlást részesítik előnyben, arra gondoltunk, összefoglaljuk, mi mindenre kell figyelni ahhoz, hogy az online vásárlás során ne legyünk csalók áldozatai. A vírushelyzet és az ünnep egyaránt kedvez a kiberbűnözőknek és csalóknak, így érdemes megfontolni a cikkben leírtakat, mielőtt megadnánk a kártyaadatainkat egy webshopban.

Szintén biztonsággal kapcsolatos cikkünk volt a héten a Little Snitch legújabb kiadását bemutató tesztünk. Ez jelenleg a legpraktikusabb tűzfal alkalmazás a héten megjelent macOS Big Sur rendszerre. Ha teljesen a felügyeletünk alatt szeretnénk tartani az alkalmazások és a rendszer hálózati forgalmát, érdemes megismerkedni ezzel a programmal.

Végül valamivel könnyedebb téma: mutattunk egy ingyenes, cross-platform képszerkesztő programot, amely bárkinek jól jöhet, ha szeretne fotókat, képfájlokat átalakítani egy kicsit. Egyszerű használni és több hasznos eszközzel dicsekedhet, mint a rendszerek saját képszerkesztői.

Ne maradjon le erről sem!