Lenyűgöző ötletek PowerPoint prezentációk elrendezéséhez, pár kattintással

Nem születik mindenki grafikusi tehetséggel megáldva, így hiába pakolta tele a Microsoft a PowerPointot olyan funkciókkal, amelyekkel külön képszerkesztő segítsége nélkül is lenyűgöző megjelenést adhatunk bemutatóinknak (például lekerekíthetjük a fotókat, ahogy azt egy korábbi tippben megmutattuk), még így sem mindenkinek van azonnal ötlete, mit, hogyan rendezzen el egy-egy dián. Szerencsére a redmondi cégnél erre is gondoltak, így beépítettek a PowerPointba egy nagyszerű, ámde kevesek által ismert funkciót, amely átszabja nekünk a diákat, hogy a lehető legoptimálisabban és stílusosan legyenek elrendezve rajta az általunk odabiggyesztett tartalmi- és díszítő elemek. Ott várnak minket a lenyűgöző ötletek PowerPoint prezentációk elrendezéséhez, s mindössze pár kattintással alkalmazhatjuk azokat bármelyik dián.

Lenyűgöző ötletek PowerPoint prezentációk elrendezéséhez, pár kattintással

Ha valaki napi szinten használja a PowerPointot, akkor már bizonyára semmi új nincs a számára abban, hogy a program jónéhány előre összerakott sablont tartalmaz, amelyeknek színvilága is könnyedén módosítható, akár utólag is. A PowerPoint Tervezés fülén ott sorakoznak a témák és azok variációi. Menet közben is bármikor változtathatjuk, melyiket szeretnénk használni.

Ezek azonban nem oldják meg azt a feladatot, hogy az általunk a diára szánt elemeket ízlésesen elhelyezzék, ha a sablonhoz nem igazodó számú szövegdobozt, képet, rajzelemet és egyéb objektumot akarunk használni. Szóval vagy magunk találjuk ki, mit, hogyan érdemes elhelyezni a dián, vagy kérhetünk segítséget egy profi PowerPoint szakitól. Ám mielőtt ez utóbbira kényszerülnénk, érdemes megismerkedni a PowerPoint egy kevésbé ismert funkciójával: az eszköztár Tervezés részének jobb szélén ott lapul egy Tervezési ötletek gomb, amely hatalmas segítség lehet amikor épp nincs dizájn ötletünk.

E funkció használatához egyetlen feltételnek kell teljesülnie: engedélyeznünk kell a programban a Felhasználói tartalmakat elemző szolgáltatások funkciót. Ha ezt még sosem tettük meg, a program a gombra kattintva elsőként ezt fogja felajánlani nekünk. A megnyíló Adatvédelmi beállítások ablakban keressük meg és kapcsoljuk be a Felhasználói tartalmakat elemző szolgáltatások opciót. Ettől kezdve már használhatjuk ezt a nagyszerű funkciót.

Őszintén szólva nem sokat tudunk róla leírni, ugyanis éppen az a lényege, hogy a teljesen kezdő prezentációkészítők is gond nélkül használhassák. Vagyis a teendőnk csak annyi, hogy:

  • kiválasztjuk az átalakítandó diát;
  • kattintunk a Tervezési ötletek gombra;
  • majd a megjelenő oldalsávból kiválasztjuk a számunkra szimpatikus elrendezést.

Válogathatunk kedvünkre, a program azonnal végrehajtja a módosításokat, szóval rögtön látjuk, miként fest a kiválasztott elrendezés. A PowerPoint természetesen minden, a dián található objektumot igyekszik felhasználni.

A végeredmény általában igen meggyőző, a program tényleg nagyszerű ötletekkel szolgál, nekünk pedig nincs más dolgunk, csak egyet-egyet kattintani a javasolt ötletek nézőképei közül azokon, amelyek felkeltették az érdeklődésünket.

Ez a funkció rendkívül hasznos, hiszen rengeteg időt lehet megspórolni a használatával. Természetesen ha valamit még azért módosítani szeretnénk a felajánlott elrendezésen, az szívünk joga.

Ne maradjon le erről sem!