A legszebb téli háttérképek letöltése

Ismét beköszöntött a tél, s bár még csak az elején vagyunk, előbb-utóbb talán lesz részünk egy kis hóban. Érdekes évszak ez, lehet szeretni, gyűlölni egyaránt, de kétség kívül megvan a maga szépsége, hangulata. Aki már most havas tájakra vágyakozik, vagy jégcsapokat csodálna, annak itt a lehetőség. Összeválogattuk, mely oldalakról oldható meg a legszebb téli háttérképek letöltése a legegyszerűbben, ráadásul teljesen ingyen.

A legszebb téli háttérképek letöltése

Miként az lenni szokott, most is – ezúttal téli fotókra – szűrt linket adunk a különböző gyűjteményekhez, hiszen így mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb fotót. Letöltésük gyakorlatilag egy-két kattintás, s találunk a számítógép monitorához, s az okostelefonok képernyőjéhez passzoló változatokat egyaránt.

Az alábbi fotógyűjtemények teljesen díjmentesen letölthető és használható fotókat kínálnak, így nem is csak háttérként használhatók, hanem akár meghívókhoz stb. is jól jöhetnek illusztrációnak. Ez alól a Freepik némileg kivétel: ott az ingyen letöltött képeket kereskedelmi célra csak akkor használhatjuk fel, ha feltüntetjük a forrást és a kép készítőjét, vagy ha ezt nem szeretnénk, akkor elő kell fizetni a szolgáltatásra és úgy letölteni a kérdéses képet. Magán célra viszont letölthetünk képeket a Freepikről is, azonban a vektoros ábrák használatához azokat előbb menteni kell valamilyen bitmapes formátumba (például JPG) egy erre alkalmas képszerkesztő programmal.

Mint mindig, a letöltött képeket a rendszernek megfelelő módon lehet háttérképnek beállítani, például a letöltött képre a jobb egérgombbal kattintva, majd a megjelenő menüből a Beállítás asztali háttérképként vagy Set Desktop Picture – esetleg hasonló – menüpontot választjuk.

Gyűjtemények

Következzenek a kérdéses gyűjtemények. A lenti linkek valamelyikére kattintva azonnal tallózhatók a böngészőben csodálatos téli fotók.

Unsplash – téli fotók gyűjteménye

Unsplash – havazás

Pixabay – téli fotók gyűjteménye

Burst – téli fotók gyűjteménye

Pexels – téli fotók gyűjteménye

Freepik – vektoros képek gyűjteménye

Akinek esetleg az általunk használt nyitókép tetszett meg, azt a Freepik oldalról töltheti le, erre a linkre kattintva.

Ne maradjon le erről sem!