Letöltések dátum szerinti mappákba rendezése automatikusan, Chrome-ban

Mint már többször megállapítottuk, a Chrome működése nagyszerűen testreszabható, ha az alap funkcióival esetleg nem, akkor megfelelő Chrome kiegészítők összeválogatásával. Ma például azoknak szolgálunk egy érdekes kiegészítővel, akiknek elege van már a Letöltések mappában ömlesztve megjelenő fájlokból. Megmutatjuk, miként oldható meg a letöltések dátum szerinti mappákba rendezése automatikusan.

Letöltések dátum szerinti mappákba rendezése automatikusan, Chrome-ban

Az Organize Downloads by Date elnevezésű Chrome kiegészítő nyílt forráskódú fejlesztés, amely egy kattintással letölthető és telepíthető a Chrome Webáruházából.

Nem különösebben bonyolult lélek, így aztán beállítási lehetőségek tekintetében sem számíthatunk extrákra. A telepítés után azonnal munkába áll, s ettől kezdve bármilyen fájlt töltsünk is le éppen. böngészővel, az a Letöltések / Downloads mappán belül nem csak egyszerűen bekerül a többi letöltött fájl közé, hanem az aktuális dátumnak megfelelő mappában landol. A mappák ÉV/HÓNAP felépítésben jönnek létre, vagyis napra azért már nem bontja le a modul a dolgokat, de ha ritkán takarítunk a Letöltések könyvtárunkban, már az is nagy segítség, hogy legalább havi bontásban raktározódnak el a dolgok.

Elsősorban tehát azoknak tudjuk ajánlani a használatát, akik ritkán tesznek rendet a gépen. Ezzel legalább minimális rendezettséghez jutnak, s később egyszerűbb lesz átlátni, mikor kerültek a letöltött fájlok a számítógépre.

Ha valaki ennél azért céltudatosabb és nem rémül meg az operációs rendszerek saját fájlkezelőinek használatától, annak viszont valószínűleg felesleges a plug-in telepítése. 

Érdemesebb inkább az adott fájlkezelő segítségével szortírozni a letöltéseket, akár dátum szerint is, ahogy az a fenti képen is látható, ezúttal éppen a Finder saját rendezési funkcióját használva (de tud ilyet a Windows Intéző is).

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató