TOP 3: ingyenes színezők letöltése gyerekeknek

Noha a számítógép és az okoseszközök lassan átveszik a hatalmat a kisgyerekek esetében is, mi azért úgy vagyunk vele, hogy nem árt, ha a gyerkőc esetleg a hagyományos eszközökkel is megtanul bánni, például rajzolni, színezni. De mivel tech oldal vagyunk, értelemszerűen – vagy tán betegesen? – mégiscsak a technika szemszögéből közelítjük meg ezt a kérdéskört is. Így arra gondoltunk, ezúttal összeszedjük, honnan oldható meg ingyenes színezők letöltése gyerekeknek. Most elsősorban gyerkőcöknek szánt gyűjteményeket kerestünk, de ígérjük, hogy legközelebb a színezésre fogékony felnőtteknek is szolgálunk valamilyen megoldással.

Ingyenes színezők letöltése gyerekeknek

Kezdjük akkor rögtön egy olyan névvel, amelyet jó eséllyel minden szülő ismer: ez a Crayola. A rajzeszközeiről híres cég azonban nem csak a boltok polcain gondoskodik a csemeték kreatív szórakoztatásáról, hanem a weboldalukon is: erre a linkre kattintva temérdek, kategóriákba rendezett színezőt nyomtathatunk ki, hogy a gyerekek kedvükre színezhessék azokat. Utóbbi elfoglaltság persze nincs Crayola termékekhez kötve, olyan ceruzát, zsírkrétát, festéket használunk, amilyenhez kedvünk van. Legfeljebb elismerés képpen érdemes azért valamit beszerezni a cégtől is.

További hasznos cikkek
Fotó: Freepik.com

Ugyancsak profin összeállított gyűjtemény található a Super Coloring, amely több korosztály számára is kínál képeket. Vannak egyszerűbbek a kisebbeknek, s összetettebb, kidolgozottabb képek a nagyobbaknak. Érdekesség, hogy a képeket nem csak nyomtathatjuk, hanem az oldal saját online alkalmazásában is kiszínezhetik azokat a gyerekek. Így persze veszik a hagyományos ceruza és kréta varázsa, de ha esetleg nehéz rávenni a srácokat az “ősi” módszerre, legalább digitálisan kreatívkodhatnak kicsit.

Végül következzen egy angol nyelvű online magazin, amely kifejezetten anyukáknak szól. Érdekessége, hogy az alábbi aloldalukon rengeteg kedves, kategóriákba sorolt rajz található, amelyeket szintén közvetlenül kinyomtathatunk a böngészőből, vagy letölthetünk JPG képfájlként, hogy később vegyük hasznukat.

E fenti három oldal közül bármelyiket választhatjuk, mindegyiket találni megfelelő rajzokat, amelyeket kinyomtatva lefoglalhatjuk a gyerekeket, sok szempontból hasznos elfoglaltságot adva nekik.

Ne maradjon le erről sem!