Megnyitott oldalak átküldése másik eszközre a Chrome-ban, egy kattintással

Vannak dolgok, amelyek miatt lehet szidni a Chrome böngészőt (például a privát szféra tiszteletben tartása iránti érzéketlenség, vagy a memóriaéhség), de az kétségtelen, hogy villámgyors és nagyon jól alakítható böngésző. Nem véletlen, hogy mi is meglehetősen sok tippel szolgáltunk már a használatához, hiszen nem csak plug-inekkel, hanem rejtett kapcsolókkal is lehet extra funkciókat előcsalni benne. Ma például egy ilyen kapcsolót mutatunk, amelynek bekapcsolása után egyetlen kattintással megoldható a megnyitott oldalak átküldése másik eszközre a Chrome-ban. Nem kell hozzá semmilyen extra, csak minimum a 76-os Chrome verzió, s pár kattintás.

Megnyitott oldalak átküldése másik eszközre a Chrome-ban, egy kattintással

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ha valaki bekapcsolja a Chrome-ban a szinkronizálást, akkor az eszközein megjelennek a meglátogatott oldalak linkjei az Előzmények / History menüpontban. Ám még ennél is gyorsabb megoldást jelenthet a böngésző Send Tab to Self funkciója. Ez ugyan még nem aktibálódik a hivatalos verziókban alapértelmezésben, de beüzemelhető pár kattintással.

Bekapcsolni a következőképpen tudjuk:

  • Nyissuk meg a Chrome-ban a chrome://flags címet
  • Itt a lap keresőmezőjében keressünk rá a Send Tab kifejezésre.
  • Állítsuk Enabled értékre az alábbi három opciót: Send tab to selfSend tab to self historySend tab to self show sending UI;
  • Indítsuk újra a böngészőt a Relaunch Now gombra kattintva.

Miután elvégeztük a fenti beállításokat, a Chrome címsorába kattintva minden megnyitott weboldal esetében megjelenik a Send this page gomb (egy kis számítógép+okostelefon páros ikon jelképezi), amelyre kattintva kiválaszthatjuk, melyik eszközünkre küldje el az oldalt a böngésző. 

Ha például a notebookon megnyitunk egy oldalt, s annak olvasását inkább az okostelefonon folytatnánk, egy kattintás csupán, s máris nyithatjuk a kérdéses oldalt a mobilon, az URL cím másolgatása vagy begépelése nélkül. Nagyon kényelmes és gyors megoldás!

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató