Profi önéletrajz készítő online, ingyen

Korábban mutattunk pár praktikus tippet azoknak, akik éppen önéletrajzot szeretnének készíteni. Egy áttekinthető, lényegre törő CV elkészítése olykor nem is olyan egyszerű, mint hinnénk. Összefoglalni mindent, s a megfelelő módon, ízlésesen tálalni sokak számára adja fel a leckét, még akkor is, ha amúgy az ember nagyon otthon van a szövegszerkesztők használatában. Mai tesztalanyunk egy önéletrajz készítő online program, amelyben nem kell technikai és grafikai kihívásokon túljutni, elég, ha “csak” össze tudjuk szedni fejben, hogy mit is akarunk megosztani remélt leendő munkáltatónkkal.

FlowCV: profi önéletrajz készítő online, ingyen

A FlowCV szerintünk az egyik legjobb online eszköz, ha valaki nem akar nagyon elmerülni a technikai részletekben, viszont szeretne egy ízléses, lényegre törő CV-t összerakni. A program teljesen online használható, vagyis elég egy böngésző hozzá. Teljesen mindegy, hogy amúgy egy windowsos, linuxos PC vagy egy Mac előtt ülünk-e éppen.

Elsőre még csak regisztrálnunk sem kell, a FlowCV-ben azonnal elkezdhetjük a munkát a Try it gombra kattintva. Ez várhatóan később is így lesz, a szolgáltatás jelenleg ingyenes és az alap változata az is marad. Később majd bővítik a tudását fizetős funkciókkal is, de a helyzet az, hogy már most, teljesen ingyen is kiváló önéletrajzokat készíthetünk benne.

Első nekifutásra az alap adatainkat kell megadnunk, amelyeket fel szeretnénk tüntetni az önéletrajz fejlécében. Ide tartozik a név, elérhetőségek, életkor (ha akarjuk) stb. Vagyis az alap adatok, plusz egy fotó, ha valaki fényképes CV-ben gondolkodik.

Ha ezzel megvagyunk, elkezdhetjük hozzáadni a különféle modulokat. Ilyenek például a munkahelyek vagy tanulmányok felsorolása, tapasztalataink, díjaink, publikációink stb. Többféle modulból választhatunk, sőt, ha nem találunk valamit, amire szükségünk lenne, elkészíthetjük a sajátunkat is. Minden modul címe átírható, így az eredetileg angol szöveget könnyedén honosíthatjuk magyarra is.

A modulokon belül előre definiált opciókat kell csak kitöltenünk, például a munkahelyeknél a munkahely nevét, pozíciónkat, kezdő- és befejező dátumot, esetleg rövid munkaköri leírást stb. A program csak azokat az információkat jeleníti meg, amiket megadunk, így ha valami kimarad, nem éktelenkedik a helyén semmiféle lökött rendszerüzenet. Egyszerűen ignorálja az adott adatot a CV-ben. Nem kell törődnünk a szövegek elhelyezésével, tördelésével, formázásával. Mindent elvégez helyettünk a FlowCV.

Rádáasul ha végeztünk, a Design szekcióban teljesen testreszabható az önéletrajz kialakítása. Választhatunk színvilágot, ikonokat a személyes adatokhoz, illetve egy halom modul-függő beállítás is van, így például a tapasztalat részben a különféle tudáspontoknál többféle szint-megjelenítési stílusból válogathatunk. Kevés jellemző van kőbe vésve, egészen apró részletekig alakítható a megjelenés, de természetesen azért figyelembe kell venni, hogy éppen azért dolgozunk a programmal, mert nem akarunk nulláról betördelni egy komplett CV-t. Szóval különleges igényeket nem tud kielégíteni ez a szolgáltatás (bár ki tudja, mit hoz a jövő, hiszen a fejlesztők ígérnek új funkciókat).

Ha mindennel elkészültünk, már csak a végeredmény letöltése van hátra. Önéletrajzunkat PDF formátumban tölthetjük le, egy gyors regisztráció után. Ennek előnye, hogy ha később módosítani akarunk benne valamit, elég belépni, elvégezni a módosításokat és letölteni az átvariált CV-t. Nem kell minden alkalommal előről kezdeni a teljes procedúrát.

Mindent egybevetve a FlowCV egy kifejezetten jól sikerült online CV készítő program. Ha éppen önéletrajz készítése előtt állunk, feltétlenül érdemes kipróbálni!

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató