Modern önéletrajz készítése online, ingyen és egyszerűen

Néhány nappal ezelőtt mutattunk néhány remek, ingyen is használható online tördelőprogramot, melyekkel ízléses PDF dokumentumok, vagy adott esetben akár print kiadványok is készítők. Abban az összeállításban szerepel egy oldal, amelynek segítségével egy modern önéletrajz készítése online, mindenféle kiadványszerkesztő programok, vagy szövegszerkesztőkben kínlódás nélkül is megoldható. Ráadásul kapunk egy halom remek sablont is a kezdéshez.

 

Modern önéletrajz készítése online, ingyen

A korábban részletesebben bemutatott DesignBold nevű online alkalmazás rendelkezik néhány remek sablonnal is, amelyek segítségével könnyedén nekiláthatunk Facebook fejlécet, webes bannert, vagy mondjuk céges termékbemutatókat kreálni. De a szolgáltatás Layout menüpontjában találunk egy elég méretes önéletrajz (CV) gyűjteményt is.

Ennek segítségével viszonylag könnyen összedobhatunk egy modern, ízléses önéletrajzot, amelyet aztán a munka végeztével szépen letölthetünk PDF fájlként, hogy megosszuk valamelyik álláskereső oldalon létrehozott profilunkban, vagy elküldjük e-mailben a kívánt helyre.

További hasznos cikkek

Ehhez tényleg nem kell pilótavizsga, hiszen ha sikerül úgy megfogalmazni a szövegeket, hogy beférjünk az előre kapott szövegdobozokba, akkor egyszerű másolás/beillesztés módszerrel létrehozhatjuk a saját CV-nket, lecserélve benne persze a fotót is.

De aki kicsit otthonosabban mozog a szövegszerkesztők, netán a kiadványszerkesztők világában, annak adott a lehetőség, hogy a sablonból kiindulva egy jobban testreszabott, az egyéniségéhez és persze a tartalomhoz igazán passzoló változatot hozzon létre, hiszen a DesignBold alapvetően egy online kiadványszerkesztő, szóval az összes ehhez szükséges funkcióval rendelkezik.

Ha több oldalas önéletrajzra vágyunk, akkor a sablon mélyebb átszerkesztését nem is nagyon úszhatjuk meg, mivel a minták alapvetően egy oldalasak. Ilyenkor érdemes az első oldalt egy az egyben duplikálni (a lap jobb felső szélénél látható Copy gombra kattintva), majd a második oldalról törölni a felesleges részeket, kicsit újrapozicionálni a megmaradtakat és folytatni a szövegdobozok kitöltését a saját adatainkkal, szövegeinkkel.

 

Letölthető önéletrajz egyszerűen

Nem állítjuk, hogy ez a világ legegyszerűbb megoldása, de legalább ingyenes, nem kell telepíteni, s mivel az oldal használata nincs időlimithez kötve, így bárki ráér elmolyolni rajta. A sablonok azért igen sokat tudnak segíteni a munkában, nem kell nulláról kitalálnunk, miként fessen a leendő CV, csak átszerkeszteni a sablon szövegét, esetleg odébb tolni pár elemet. Ennyit megér, hogy a végeredmény tényleg kellően meggyőző legyen, amikor elküldjük reménybeli leendő munkahelyünk illetékeseinek.

Ne maradjon le erről sem!